Beiușenii au la dispoziție, începând de luni, o nouă policlinică medicală, cea mai modernă dintre Oradea și Deva, pentru deservirea unei populații de până la 80.000 persoane aflate pe un teritoriu de la Ceica până la Vașcău ori Nucet și din Bratca și Pietroasa până la Criștior.

Policlinica Dr. Moș este rezultatul unei investiții de peste 400.000 euro începute în vara anului 2022, aparținând medicului Călin Moș, doctor în științe medicale, reputat specialist în ecografie, șef de lucrări la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea.

„Printre dotările noului centru medical se numără CT, RMN pentru extremități, mamografie, osteodensitometrie și specialitatea clinicii, ecografia, aceasta ultima parte fiind printre cele mai moderne din țară. Dintre cabinetele medicale enumeram reumatologie, ortopedie, pediatrie, reumatologie, ginecologie, neurologie, pediatrie, psihologie si endocrinologie”, se arată într-o informare a Clinicii Dr. Moș.

Clădirea cu patru niveluri este dotată cu toate facilitățile unui centru medical ultramodern, cu săli de așteptare prietenoase, cu monitoare, dar și tablouri, lumini ambientale automate, aer condiționat, lift, precum și toate sistemele de securitate și siguranță. Este o investiție digitalizată la maxim, putând fi conectată inclusiv la sistemul de telemedicină, după cum precizează Clinica Dr. Moș.

Pentru început, noua clinică va fi deservită de 12 - 15 angajați, plus până la 20 de medici colaboratori de diferite specialități.

Deocamdată policlinica va lucra doar în regim privat, așadar cu plată, dar conducerea acesteia intenționează ca în viitorul apropiat să încheie contracte cu CAS Bihor pentru cât mai multe servicii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!