Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 septembrie - 09 octombrie 2022.

Potrivit documenului, în Crișana, regiune din care face parte și județul Bihor, pe tot parcursul intervalului de prognoză, valorile maxime medii se vor situa în jurul mediilor  multianuale, astfel, se vor încadra între 18 și 22 de grade.

Săptămâna aceasta, cele mai ridicate valori se vor înregistra în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie, iar cea mai coborâtă în data de 28 septembrie.

Săptămâna viitoare, valorile maxime vor fi de 18...19 grade. 

„Valorile minime medii se vor încadra în prima săptămână între 9 și 12 grade; cea mai ridicată valoare minimă medie se va înregistra în zilele de 27 septembrie și 1 – 2 octombrie, iar cea mai coborâtă în data de 29 septembrie. În cea de a doua săptămână de prognoză, valorile minime medii vor marca o scădere și se vor încadra între 7 și 10 grade, cu cele mai coborâte valori în ultimele zile de prognoză”, au detaliat meteorologii.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în această săptămână, când local se vor înregistra cantități de apă moderate și chiar însemnate în cursul zilei de marți, 27 septembrie.

La munte, în mare parte din interval regimul termic va fi apropiat de normele climatologice ale perioadei, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 10 și 15 grade, iar cea a minimelor între 3 și 8 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra la sfârșitul lunii septembrie și la începutul lunii octombrie.

Aici probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe toată durata celor două săptămâni, dar cantităţi de apă mai însemnate se vor acumula tot în jurul datei de 27 septembrie.

Vremea pe regiuni:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!