Printr-o ceremonie scurtă şi simplă, la care a participat doar prefectul Bihorului şi angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, Manuela Moldovan, angajată la serviciul Reglementări din cadrul APM Bihor, a fost instalată, oficial, vineri ca director executiv al instituţiei. Instalarea vine după ce fostul director al APM Bihor, Ovidiu Dăescu, a fost promovat ca comisar general la Garda Naţională de Mediu.

După ce a citit ordinul ministrului Mediului, Rovana Plumb, de numire temporară a Manuele Moldovan în funcţia de director executiv al APM, prefectul Claudiu Pop a asigurat-o pe noua directoare de tot sprijinul instituţiei prefectului şi al Guvernului României, dar i-a şi trasat prima sarcină. "Împreună cu colegii de la Garda de Mediu, să luaţi măsurile necesare şi legale pentru stoparea mirosurilor pe care le avem în oraş de la anumite ferme din Zona Metropolitană Oradea", a spus Claudiu Pop, făcând astfel referire la duhoarea pe care ferma Nutripork din Ioşia o "trimite" frecvent către oraş.

Apoi, directoarea a avut un scurt discurs faţă de colegii ei. "N-am fost niciodată şef. Sper să formăm o echipă bună", le-a spus şefa APM, după ce a precizat că numirea ei ca director executiv a luat-o prin surprindere, deoarece nu ştia că va ocupa această funcţie.

Manuela Moldovan este angajată a APM Bihor de şase ani, la început lucrând în cadrul Serviciului Arii Naturale, iar ulterior fiind transferată la serviciul Reglementări.