Zona Metropolitană Oradea urmează să organizeze procedura de achiziţie publică pentru modernizarea unui drum de legătură între Oradea şi Paleu care se întinde pe circa 2,4 kilometri. 

Procedura poate fi organizată după ce, în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Oradea, aleşii au aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru această investiţie. 

"Acest drum aparţine administrativ-teritorial de Zona Metropolitană Oradea (ZMO) şi se întinde între municipiul Oradea (strada Nicolae Beldiceanu) până la intersecţia cu DC 37, localitatea Săldăbagiu de Munte (comuna Paleu). Drumul porneşte din zona străzii Izvorului şi traversează dealurile spre Săldăbagiu de Munte, până la intersecţia cu DC37. Are o lungime de aproximativ 2,4 km, din care 40% se află pe teritoriul municipiului Oradea, iar 60% pe teritoriul comunei Paleu", se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii Primăriei Oradea. 

Valoarea totală a lucrărilor este de circa 8,3 milioane lei, iar durata de execuţie este de 8 luni. Din această sumă, Oradea va suporta 2,33 milioane lei (cu TVA) pentru o lungime a traseului modernizat de circa 530 de metri. "Costurile pentru diferenţa de traseu până la 2,4 km vor fi asigurate de comuna Paleu", se arată în informare. 

Potrivit proiectului aprobat, suprafaţa totală ocupată de lucrări este de 27.588 mp. "Terenul afectat se află în proprietate publică – domeniul public al municipiului Oradea şi comunei Paleu – iar o mică suprafaţă se află în proprietate privată", se precizează în document. Astfel, pentru amenajarea şoselei se vor face şi exproprieri. 

Iniţiativa este una mai veche, fiind anunţată încă din noiembrie 2018 de primarul Ilie Bolojan.