CSM CSU Oradea a anunţat în ultima zi din an că are un cadou pentru suporteri. Echipa orădeană de baschet şi-a întărit lotul cu un jucător sloven de calibru.

Potrivit site-ului oficial al CSM Oradea, este vorba despre Miha Zupan, în vârstă de 33 de ani, care are o experienţă de 15 ani la nivel profesionist.

Miha Zupan este înalt de 2,05 metri şi joacă pe poziţiile 4 şi 5. De-a lungul carierei, baschetbalistul a jucat pentru Geoplin Slovan Ljubljana (2000/06) şi Union Olimpija Ljubljana (2006/09). După nouă ani în oraşul natal, Zupan a acceptat oferte din străinătate, jucând pentru Trkala (2009/10, Grecia), Spartak St. Petersburg (2010/12, Rusia), Turk Telekom Ankara (2012/13, Turcia), respectiv Usak Sportif (2013/15, Turcia). Miha Zupan are experienţă şi în Liga Adriatică, EuroChallenge, EuroCup şi Euroligă.

"Printre distincţiile obţinute în baschetul profesionist se evidenţiază titlul de cel mai bun pivot din campionatul Sloveniei în urmă cu nouă ani, respectiv participarea la două ediţii ale All Star Game-ului din Slovenia, la una dintre ele fiind desemnat MVP. În anul 2011 a câştigat Cupa Rusiei", se arată pe site-ul CSM Oradea.

Noul jucător al CSM Oradea are o activitate îndelungată în slujba primei reprezentative a Sloveniei. De asemenea, în palmaresul său sunt trecute şi participări la EuroBasket (2015) şi FIBA World Cup (2010 şi 2014), respectiv o participare la turneul preolimpic (2008). Cele mai notabile rezultate în slujba primei reprezentative s-au consemnat cu cele două participări de la Campionatul Mondial, când a ajutat Slovenia să se claseze pe locurile 7, respectiv 8.

"Zupan este jucător de mâna dreaptă. El dispune de o bună aruncare de trei puncte, fiind un foarte bun executant de pick and pop şi aduce un plus de forţă în spaţiul de trei secunde, având 115 kilograme. Este primul jucător din istoria Euroligii care suferă din naştere de o deficienţă de auz. Miha foloseşte un dispozitiv care îl ajută să audă ceea ce se vorbeşte în apropiere şi a dezvoltat abilităţi de a citi pe buze", mai precizează reprezentanţii clubului orădean.

Printre adversarii întâlniţi de Zupan se numără jucători celebri precum Anthony Davis, DeMarcus Cousins, Ioannis Bourousis, Zaza Pachulia, Ante Tomic, Richard Hendrix, David Andersen, Nate Jawai, Gustavo Ayon, Jonas Valanciunas, fraţii Lavrinovic, Vyktor Khryapa, Timofey Mozgov, Marc Gasol, Felipe Reyes, Tiago Splitter, Anderson Varejao, Oguz Savas, Ersan Ilyasova sau Omer Asik.

Contractul lui Miha Zupan va deveni valabil după efectuarea analizelor medicale şi a testelor fizice. El a ajuns la Oradea pe 1 ianuarie.