Filarmonica de Stat Oradea organizează duminică de la ora 19 pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor un concert dedicat anului nou susţinut de trei tenori ai Operei Naţionale Române din Cluj.

"Concertul de Anul Nou este puţin diferit de tradiţia anilor precedenţi, în centrul atenţiei aflându-se de această dată tenorii Cristian Mogoşan, Ovidiu Daniel şi Sorin Lupu, a căror formare este legată de Academia de Muzică din Cluj, fiind interpreţi vocali care s-au remarcat deja pe majoritatea scenelor din ţară şi străinătate", se arată într-un comunicat trimis de reprezentanţii Filarmonicii din Oradea.

În spectacolul tenorilor, orădenii vor putea asculta o varietate de compoziţii de mare popularitate, atât din literatura ariilor celebre de opere precum cele de Leoncavallo, Verdi sau Puccini şi a fragmentelor de operete scrise de Franz Lehar, Kalman Emmerich sau Johann Strauss cât şi celebre canzonete printre care "Cardillo Core'ngrato", "Lara Granada", "De Curtis Torna a Surriento", "Tu ca nun chiagna" şi "O sole mio". De asemenea invitaţii Filarmonicii vor interpreta valsuri, polci sau Dunărea Albastră, compuse de Johann Strauss.

Dirijorul concertului va fi Cristian Sandu, un tânăr cunoscut publicului orădean mai ales pentru interpretările sale vocal-simfonice pe care le-a avut în stagiunile trecute pe scena Filarmonicii orădene. Cristian Sandu este dirijor al Operei Naţionale Române din Cluj şi cadru didactic al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. Regia şi scenografia este semnată de Horia Ballint.

Reprezentanţii Filarmonicii anunţă orădenii că abonamentele sunt valabile şi la Concertul de Anul Nou, însă abonaţii sunt rugaţi să se prezinte din timp la casa de bilete a Filarmonicii pentru a-şi rezerva locul. În zilele lucrătoare, casieria este deschisă între orele 10 şi 15.