Ciprian Cîmpeanu este noul antrenor principal al echipei de polo a oraşului, CSM Oradea. Anunţul a fost făcut, marţi, într-o conferinţă de presă, de preşedintele clubului sportiv, Şerban Sere. Cîmpeanu a fost antrenorul secund al formaţiei de polo din 2011 şi până în prezent.

Întrebat dacă crede că a ajuns la experienţa necesară pentru a se bate cu Steaua pentru titlul naţional, Ciprian Cîmpeanu a spus: "Nu ştiu dacă este o mare provocare pentru mine. Eu cred că din 2011 şi până acum se poate considera că am ajuns la o maturitate. Cred că 11 ani este chiar foarte mult să fii antrenor secund. Cred că era timpul. Mi s-a acordat această onoare şi cred că-i voi face cinste". 

Acesta a afirmat că CSM i-a trasat un obiectiv clar pentru sezonul ce vine. "Mi s-a fixat un obiectiv: cupa şi campionatul. Un, doi, trei, patru...", a spus Cîmpeanu, făcând referire la celebra scandare a suporterilor. 

După ce o perioadă a dominat Superliga Naţională de polo, echipa oraşului a fost întrecută în ultimii ani de fiecare dată de Steaua Bucureşti. De altfel, în mandatul său din perioada 2017-2022, Dorin Costrăş a obţinut cu echipa medaliile de argint în fiecare sezon. 

Întrebat de BIHOREANUL ce alte schimbări se vor produce la echipa de polo, astfel încât să poată să devină din nou campioană, Şerban Sere a spus că se lucrează la o strategie în acest sens, ce cuprinde schimbări în lot, precum şi un buget mai mare. "Se vor produce anumite mutări, zic eu semnificative, de jucători. Avem o strategie, iar când vom avea foarte clar lotul veţi fi informaţi", a spus preşedintele CSM Oradea. 

În sezonul 2021-2022, echipa de polo a oraşului a beneficiat de un buget de 550.000 euro, din care peste 90% a fost asigurat din banii publici ai Oradiei, şi doar restul din venituri proprii şi sponsorizări. 

Sere a spus că îşi doreşte ca în sezonul 2022-2023 bugetul echipei de polo să fie mai mare cu circa 15-20%. În ceea ce priveşte posibili sponsori, preşedintele CSM s-a arătat rezervat. "Suntem în discuţii şi ne dorim acest lucru. Având în vedere perioada prin care trecem, este foarte greu de a atrage sponsori privaţi în acest moment, nu doar la CSM Oradea, ci în întreg sportul românesc", a afirmat Sere. 

Pe de altă parte, la conferința de presă a fost prezent și unul dintre poloiștii echipei, Alex Popoviciu, care va continua alături de CSM Oradea. În schimb, președintele CSM a anunțat că un alt component al echipei, Ramiro Georgescu, se retrage din activitate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!