A treia ediție a evenimentului Fil Nouveau - Feel Young va avea loc joi, de la ora 19, la Filarmonica de Stat, când scena este deschisă tinerelor talente selectate în urma unui concurs.

Cei cinci soliști câștigători sunt Bașcoveanu Robert-Valentin, la pian, Filip Cușmir, Manning Sebastian - Muntean Lois, la vioară și Fehér Máte, la violoncel. Programul variat și interpretările artiștilor vor crea atmosfera unui concert ce va „suna” a tinerețe și prospețime.

Seara muzicală cuprinde lucrări de: Maxim Sozontovich Berezovsky - Simfonia nr. 1 în Do Major, Ceaikovski - Concertul nr. 1 în Si bemol minor, Op. 23 - partea 1, Mozart - Concertul nr. 4 pentru vioară în Re Major, KV 218 - partea 1, Wieniawski - Fantaisie brillante sur Faust pentru vioară, op. 20, Dvorak - Concertul pentru violoncel în Si minor, Op. 104 - p.1, Ceaikovski - Concertul pentru vioară în Re Major, op. 35 - p.1.

Concertul „poate însemna o rampă de lansare, pentru unii, pentru alții un moment de afirmare pe plan local sau chiar și numai o experiență, care să rămână întipărită în memoria artiștilor aflați la început de drum. Proiectul Fil Nouveau/Feel Young este deja bine-cunoscut la Oradea și reprezintă unul dintre evenimentele de prestigiu din țară, care pune accent pe tinerii soliști. Cei mai de seamă tineri interpreți ai țării primesc aici șansa de a urca pe scenă alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea și de a interpreta lucrări care să le scoată în evidență virtuozitatea, sub bagheta unor dirijori deja consacrați”, transmit reprezentanții Filarmonicii Oradea.

Dirijorul acestei ediții va fi Adrian Morar. Muzician autentic, laborios, înzestrat cu o abilitate deosebită, acesta conduce cu prestanţă şi exigenţă profesională lucrări din repertoriul simfonic sau cel vocal-simfonic și face parte dintre artiștii a căror carieră se află în plină ascensiune.

Proiectul cultural „FIL NOUVEAU - Feel Young” le dă șansa tinerilor instrumentiști să fie soliști pe scena locală, alături de prestigioasa orchestră orădeană și a unui public numeros, obiectivul fiind susținerea și promovarea tinerelor talente.

Bilete se pot achiziționa la casieria instituției sau online aici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!