Farmaciştii clujeni au recunoscut presei că tot mai mulţi tineri cumpără Tantum Rosa, nişte plicuri cu granule pentru soluţie vaginală, indicate de medici în tratarea afecţiunilor vaginale.

"Produsul conţine benzidamină, care în combinaţie cu alcoolul are efect halucinogen. Prospectul nu conţine prea multe informaţii despre această substanţă sau efectele sale, pentru că, probabil, producătorii nu s-au gândit la această aplicabilitate. Cert este că poate da dependenţă şi produce ulcer, deoarece este un iritant gastric", a explicat pentru citynews.ro un farmacist.

Acesta a mai spus că a început să "citească" tinerii care cumpără medicamentul în alt scop decât cel obişnuit.  

Tinerii care au încercat praful îşi spun părerile pe diferite bloguri sau forumuri care tratează acest subiect. Părerile sunt împărţite, iar "tripurile" (senzaţiile oferite de droguri, n.r.) sunt dintre cele mai ciudate.

"Am luat şi eu aseară cu patru prieteni şi încă am efectul... Am stat două ore din noapte doar uitându-mă pe geam la nişte cai care alergau pe blocul de alături. E prea tare starea!", este unul dintre comentariile unui blog care vorbeşte despre Tantum Rosa.

"Acest medicament/drog pe lângă o greaţă infernală îţi provoacă o stare de inconfort, vezi de trei ori mai slab şi aproape nu auzi, iar creierul o ia razna, transmite stimuli falşi de ai impresia că ai toate insectele pe tine, iar halucinaţiile sunt penibile şi îţi pot provoca panică şi depresie", comentează un alt utilizator.