Echipa naţională de baschet juniori U18 a României a repurtat o victorie asupra Belarusului, în cadrul turneului de pregătire găzduit la Timişoara în cursul acestei săptămâni. Tricolorii s-au impus marţi cu scorul de 73-63. Pe sferturi: 17-17, 14-16, 22-15, 20-15.

În cadrul acestui meci, printre remarcaţi s-a numărat Bobe Nicolescu, noul jucător al lui CSM-U Oradea. El a bifat 19 puncte, fiind al doilea marcator al echipei României. Conform site-ului echipei orădene, "el a adăugat 3 recuperări, 2 intercepţii şi o pasă decisivă pentru formaţia învingătoare".

Nandor Kuti a avut 22 puncte şi 4 pase decisive, iar Rareş Uţă a terminat cu 16 puncte, 9 recuperări şi 3 intercepţii pentru România. Replica a venit de la Mikulski, autor a 16 puncte, conform frbaschet.ro.

În cursul acestei săptămâni, la Sala Constantin Jude din Timişoara, echipa României U18 masculin mai are programate meciuri cu Rusia şi Israel. Naţionala U18 masculin se pregăteşte pentru Campionatul European – Divizia B, programat a se desfăşura între 21 iulie şi 2 august, în Austria. Lotul României este condus de Goran Vrkic, alături de Mihai Popa şi Bogdan Lavric.