Câteva zeci de orădeni, invitaţi ai dealerului LKS Motors din Calea Clujului, nr. 292/A, au participat, miercuri seara, la lansarea celei mai noi ediţii a autoturismului Toyota Corolla. Cu 40 de milioane de cumpărători, modelul este cea mai bine vândută maşină din lume.

Înainte să dea legătura la Bucureşti, unde reprezentanţii Toyota România au lansat oficial noua Toyota Corolla, MC-ul evenimentului de la Oradea, Mihai Dacin, a prezentat şi noile modele hybrid Toyota Auris şi Toyota Yaris.

Noul Toyota Auris este primul model de break bybrid, are un portbagaj cu o capacitate de 500 de litri şi consum de 3-4 litri la 100 de kilometri, având o capacitate de 136 de cai putere, în timp ce noul Toyota Yaris hybrid are 100 de cai putere şi un design sportiv şi, bineînţeles, un consum redus şi emisii foarte mici.

Vedeta serii a fost, însă, noul model Toyota Corolla, ajuns la cea de-a 11-a ediţie în 47 de ani de existenţă pe piaţă. Noul model de Corolla va fi distribuit în 150 de ţări din lume şi răspunde celor mai înalte exigenţe printr-un design deosebit şi o dinamică a condusului net îmbunătăţită.

Din punct de vedere al designului, Toyota Corolla îmbină aspectul frontal de tip Keen Look cu elemente sofisticate de decor. Noua maşină din cunoscuta gamă are o lungime de 4620 cm, o lăţime de 1465 mm şi o înălţime de 1775 mm. Aşadar, noua generaţie este cu 80 mm mai lungă decât predecesoarea sa şi cu 15 mm mai lată, asigurând, evident, un confort îmbunătăţit şoferului şi pasagerilor. De asemenea, ampatamentul maşinii a fost mărit cu 100 mm, fapt care conferă modelului un aspect atletic.

Noua Toyota Corolla dispune de trei tipuri de motorizări: 1.33l cu transmisie manuală, 1.6l cu transmisie manuală sau CVT şi 1.4 D-4D (varianta Diesel) cu transmisie manuală sau MMT. "Aceste motorizări îi asigură un grad de emisii de dioxid de carbon mai scăzut decât modelul anterior şi de asemenea şi un combustibil mai scăzut faţă de acesta", a subliniat la eveniment MC-ul Mihai Dacin.

Cei care vor cumpăra cea mai nouă Toyota Corolla se pot simţi în siguranţă la volan, căci automobilul a primit 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP, fiind dotat cu nouă airbaguri SRS, sisteme de frânare, control al tracţiunii şi al stabilităţii de ultimă generaţie.

Orădenii prezenţi la sediul LKS Motors au putut vedea în direct, pe nişte ecrane special instalate, şi o transmisiune de la lansarea oficială a modelului din Bucureşti, unde au fost prezenţi reprezentaţi ai Toyota România dar şi realizatorul TV Dani Oţil, care s-a declarat extrem de mulţumit de producătorul japonez, vedeta conducând, de altfel, tot Toyota.