Noul concept al Observatorului de la ora 19, dezvoltat sub sloganul "Ştiri ca'n viaţă" împreună cu ITN, companie regăsită în topul celor mai importanţi producători de ştiri din lume, se bazează pe construirea unei legături autentice cu publicul, prin abordarea de subiecte cu adevărat importante pentru telespectatori.

"Am studiat îndeaproape modul în care ştirile sunt transmise pe diverse pieţe globale şi am elaborat un format cu totul nou pentru România", spune Sorin Alexandrescu, Director Executiv Antena 1. "Am investit semnificativ pentru a transforma complet stilul de prezentare a ştirilor, mizând mai puţin pe aspectul senzaţional şi punând accentul pe informaţia pură şi autentică din spatele evenimentelor care afectează zilnic viaţa românilor", a continuat el.

Alina Petrescu, prezentatoarea noului Observator 19, preia acest post la Antena 1 de la Alessandra Stoicescu şi Lucian Mîndruţă după ce, în prealabil, a realizat emisiunea News Magazine la Antena 3. Alina, care a lucrat şi ca re­por­­ter Euronews la Lyon, în Franţa, va adu­ce o notă personală ştirilor prin stilul ei cald, empatic.

"Vrem să le oferim oamenilor altceva, să le vorbim despre ei, pe limba lor, dar şi despre ce se întamplă în lume. Le vom demonstra că orice ştire se poate referi la un moment sau altul din viaţa lor", a declarat Alina Petrescu.

crina abrudan.jpgÎn noul format al Observatorului, Simona Gherghe va avea o rubrică de tip tabloid în fiecare zi, de luni până vineri, la finalul jurnalului, înainte de Sport şi Meteo, în care va aborda cele mai fierbinţi ştiri mondene. Din această ipostază, Simona promite să fie severă cu toţi aceia care, prin scandaluri fabricate, încearcă să devină celebri.

Echipa este completată cu reporterii speciali Vasile Marcu, Nadina Câmpean, Gabriela Peşet, Andreea Gheorghe, Elena Crăciun, Petre Nechita şi Valentin Popescu, care vor aduce cele mai importante ştiri şi vor comenta jurnal de jurnal informaţiile relevante pentru telespectatori. Crina Abrudan (foto) va prezenta în continuare ştirile din sport, iar la Meteo va fi Daniel Os­ma­novici, până mai ieri la Realitatea TV.

Cei care au prezentat principalul jurnal de ştiri al Antenei 1 vreme de şapte ani, Sandra Stoicescu şi Lucian Mîndruţă, şi-au luat rămas bun de la telespectatorii Observatorului la 18 februarie, cu promisiunea că nu vor părăsi Antenele. Sandra Stoicescu rămâne la Antena 3, cu emisiunea ei, "Q&A", iar Lucian Mîndruţă va reveni în martie, la Antena 1, cu un talk-show săptămânal.