Născută prin fuziunea partidelor Conservator, condus de Daniel Constantin, şi Liberal Reformator, înfiinţat de Călin Popescu Tăriceanu, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Europa (ALDE) a fost lansată, luni, şi în Bihor, printr-o conferinţă a liderilor judeţeni ai noii formaţiuni politice de dreapta.

"Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Europa îşi propune să fie un altfel de partid politic de centru dreapta. Ne propunem să obţinem peste 10% la alegerile locale şi să devenim a treia forţă politică din România", a spus Traian Bodea, fost preşedinte al PC Bihor şi actual co-preşedinte al ALDE Bihor.

La conferinţa de presă au mai participat Mircea Teaha, fost preşedinte al PLR Bihor şi actual co-preşedinte al ALDE Bihor, respectiv Dorin Corcheş şi Emil Floruţ, copreşedinţi ai ALDE Oradea, care au anunţat că în următoarele 60 de zile urmează o "armonizare" a alianţei la nivelul înregii ţări. Reprezentanţii formaţiunii au mai afirmat că, la alegerile locale din 2016, ALDE va avea propriii candidaţi pentru fiecare primărie, având deja pregătiţi mai mulţi oameni competenţi.

"Avem promisiunea că se vor întoarce acasă primarii care au plecat din PC odată cu ordonanţa 55 (care a legiferat traseismul politic nr). Este vorba despre cel din Lăzăreni şi cel din Pietroasa. De asemenea, avem discuţii cu primarul din Popeşti şi cu alţi doi primari care preferă deocamdată să nu le dezvăluim numele", a precizat Bodea.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Europa a fost lansată, vineri, 19 iunie, în cadrul unui congres ţinut la Bucureşti în prezenţa a peste 700 de delegaţi din toată ţara. Obiectivul declarat al ALDE este acela de a reprezenta clasa de mijloc, cei care lucrează în serviciul public, întreprinzătorii şi practicienii profesiilor liberale.