După ce l-a transferat pe Marcus Hatten, conducerea echipei orădene de baschet CSM a reuşit să parafeze un contract de joc şi cu un alt american, Gary McGhee. Acesta este pivot şi soseşte de la o echipă din primul eşalon baschetbalistic al Germaniei.

Înalt de 2,11 metri şi cântărind 113 kg, McGhee evoluează pe poziţia 5 şi se află la cel de-al patrulea sezon de nivel profesionist, după cum informează site-ul oficial al clubului orădean.

Născut pe data de 28 octombrie 1988, Gary a absolvit Universitatea Pittsburgh, acolo unde a petrecut patru sezoane, la nivelul ligii universitare nord-americane. Cu echipa Pittsburgh Panters, McGhee a ajuns în sezonul 2008-2009 până în faza sferturilor de finală ale turneului NCAA.

În sezonul 2013-2014, Gary McGhee a evoluat în 22 de partide din prima ligă germană, având o medie de 6,9 puncte şi 5,4 recuperări. Cu formaţia sa, Ludwigsburg, a ocupat locul VIII în Bundesliga. În Europa, ca jucător profesionist, noul pivot al echipei CSM Oradea a mai evoluat în Turcia şi Franţa.

El îl înlocuieşte la formaţia bihoreană pe canadianul Sean Denison, care nu şi-a mai prelungit contractul cu echipa orădeană. Prin transferul americanului Gary McGhee, lotul echipei CSM a devenit complet, marţi conducerea clubului prelungind contractele de joc şi pentru Horia Hora şi Sergiu Pop. De asemenea, şi Andrei Ciordaş, care avea deja de anul trecut o înţelegere cu CSM, va continua la echipa antrenată de Cristian Achim.

Cei 13 jucători ai CSM Oradea sunt: Marcus Hatten, Gary McGhee, Daniel Dillon, Vujadin Subotic, Radovan Markovic, Ante Krapic, Adrian Guţoaia, Daniel Popescu, Bogdan Ţîbîrnă, Rareş Paşca, Horia Hora, Sergiu Pop, Andrei Ciordaş.