Poliţiştii de frontieră bihoreni au bifat, luni, prima captură de migranţi la nou înfiinţatul punct de trecere Borş II, care face legătura pe autostradă între România şi Ungaria. Este vorba despre patru migranţi afgani ascunşi într-un camion cu ţevi metalice. 

"În data de 21.09.2020, în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă 48 ani, conducând ansamblul rutier, format din cap tractor marca Scania cu semiremorcă marca Schmitz, înmatriculat în Bulgaria", a transmis, marţi, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea. 

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta ţevi metalice, pe ruta Bulgaria - Ungaria.

"În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit  al mijlocului de transport, ocazie cu care au descoperit ascunşi, în compartimentul marfă, patru cetăţeni străini", a precizat reprezentanta ITPF Oradea. 

Cei patru sunt cetăţeni din Afganistan, doi adulţi şi doi minori, având vârste între 15 şi 27 de ani. Ei le-au spus poliţiştilor că voiau să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră acum fac cercetări în acest caz pentru infracţiunile de trafic de migranţi, pentru şoferul bulgar, şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii afgani.