Noutate importantă, anunţată duminică, de managerul Spitalului Municipal din Oradea, Laurenţiu Chiană. Pacienţii internaţi aici pot alege ce mănâncă a doua zi la prânz şi cină, în funcţie de afecţiunile de care suferă, fiind disponibile inclusiv meniuri pentru persoanele care urmează diverse regimuri, ca de pildă fără gluten, hipoalergenice, dar şi pentru vegetarieni.

"Azi a pornit proiectul «Meniu la alegere pentru pacienţi». Începând de astăzi pacienţii vor putea să comande meniul de la prânz şi cină pentru a doua zi. Mâine vor primi ceea ce au comandat azi. Pentru a asigura succesul implementării proiectului «Meniu la alegere pentru pacienţi» este nevoie de foarte multă comunicare cu pacientul dar şi multă înţelegere", a anunţat Laurenţiu Chiană.

Potrivit meniului, pus la dispoziţia presei, mâncarea este diversificată şi adaptată nevoilor şi patologiilor persoanelor internate, inclusiv copiilor, în funcție de vârstă, dar și însoțitorilor.

De exemplu, sunt disponibile combinaţii de alimente pentru cei care au nevoie de un regim hiposodat (pentru pacienţii care suferă de afecţiuni renale), dar şi pentru persoanele operate, în funcţie de cât timp a trecut de la ziua intervenţiei.

Cei care nu mănâncă carne din diverse motive pot opta pentru Regimul lactic (lacto-fainos-vegetarian ori lacto-ovo-vegetarian) ori regimul vegetarian (cu respectarea practicilor religioase).

De asemenea, spitalul pune la dispoziţie şi meniu pentru persoanele intolerante la gluten (Regim fără gluten - Celiachie), dar şi meniuri adaptate regimului hipoalergenic (pentru cei care suferă de alergii) sau hipocaloric (sărac în calorii).

Laurențiu Chiană, managerul Spitalului Municipal OradeaPotrivit managerului Laurenţiu Chiană (foto), mâncarea este preparată de Select Catering, care o livrează proaspătă, în caserole, şi se serveşte caldă pacienţilor.

"Actul medical, siguranţa şi confortul pacientului reprezintă o parte din priorităţile noastre. Suntem o echipă consolidată şi rămânem în continuare dedicaţi principiilor sănătoase de lucru", a încheiat Laurenţiu Chiană.

Vezi mai jos întregul meniu!