Românii ar putea să scape de drumurile şi cozile interminabile de la ghişeele Casei Asigurărilor de Sănătate. Cetăţenii care au nevoie de servicii medicale, indiferent că este vorba despre prestaţiile medicilor de familie sau ale celor din spitale, nu mai trebuie să le prezinte adeverinţe care să ateste calitatea de asigurat, dacă evident o au, fiind suficient ca furnizorii de servicii să facă o verificare online, pe pagina de internet a CAS.

"Fiecare furnizor de servicii medicale, medicamente, dispozitive medicale şi îngrijiri la domiciliu aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Bihor are obligaţia verificării calităţii de asigurat pe aplicaţia aflată pe site-ul CNAS, fără să trimită inutil persoanele asigurate la Casa de Asigurări de Sănătate pentru obţinerea vizei de asigurat", a anunţat conducerea CJAS Bihor, concluzionând că în acest fel "nu mai este necesară eliberarea adeverinţei de asigurat pentru persoanele care figurează în sistemul informatic ca fiind persoane asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România, conform aplicaţiei instalată pe site-ul CNAS".

Noutatea care îi va scuti pe cetăţenii români asiguraţi de drumuri între sediile CAS şi spitale ori cabinete survine ca urmare a apariţiei Ordinului 581/08.09.2014 al preşedintelui Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Conform acestuia, un asigurat care are nevoie de servicii medicale trebuie să facă dovada acestei calităţi numai dacă numele său nu apare pe site-ul CNAS, la adresa http:/ /www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.