Cum ritmul de vaccinare a scăzut în Bihor, autorităţile au decis o serie de schimbări în procesul de imunizare anti-Covid, puse în practică de la 1 iulie. Mai multe centre din satele bihorene au fost închise temporar, iar orarul celor din mediul urban a fost redus. 

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia de Sănătate Publică, în Bihor continuă programul „Orașul vaccinează satul”, cu ajutorul unor echipe mobile.

"Modalitatea de realizare a acestui demers constă în organizarea de echipe mobile de vaccinare, cu personal din cadrul centrelor fixe cu activitatea diminuată sau suspendată, care derulează activități planificate de vaccinare în zonele arondate", se arată în informarea semnată de dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor. 

În paralel, din 1 iulie, a fost adaptat programul mai multor centre de vaccinare din Oradea şi alte oraşe din Bihor, în funcţie de cât de solicitate sunt acestea. 

Noul program arată astfel: 

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Staționar 3 (Maternitate) 
Moderna    
Marți și Joi 14.00-20.00

Centrul de vaccinare modular Gojdu, Oradea    
Centrul I: Pfizer
Centrul II: Johnson
Luni – Duminică 08.00-20.00

Sală din incinta Orășelului Copiilor Oradea    
Centrul I - Pfizer
Centrul II - Johnson & Johnson
Luni – Duminică 08.00-20.00

Spitalul Pelican Oradea    
Pfizer    
Luni – Duminică 15.00-19.00

Parter Internat CT Traian Vuia Oradea    
Centrul I - Astra
Centrul II - Johnson & Johnson
Luni și Miercuri 14.00-20.00

Spitalul Orășenesc Aleșd    
Pfizer    
Luni–Vineri15.00-18.00

Casa de Cultură Zilahy Lajos Salonta    
Pfizer    
Luni – Vineri 08.00-14.00

Sală de sport Beiuș    
Centrul I - Johnson & Johnson
Centrul II - Pfizer
Luni – Vineri 08.00-14.00

Spitalul Orășenesc Ștei    
Pfizer    
Luni – Vineri 14.00-20.00

Secția exterioară a Spitalului Municipal „Dr. Pop Mircea” Valea lui Mihai    
Pfizer    
Luni – Duminică 14.00-20.00

Sală de sport - C.N. "Octavian Goga" Marghita    
Pfizer    
Luni – Duminică 14.00-20.00

Centre închise

În afara programului de lucru, personalul centrelor de vaccinare va planifica și organiza activități de vaccinare cu echipe mobile în zona arondată.

Pe de altă parte, Instituţia Prefectului şi DSP Bihor au închis, temporar, activitatea în mai multe centre de vaccinare din Bihor "cu adresabilitate scăzută". Este vorba despre centrele amenajate în sala de sport a Liceului Tehnologic Nicolae Jiga Tinca, Căminul Cultural Tileagd, fostul sediul al Primăriei Oșorhei, Căminul Cultural Bratca, fostul Dispensar medical Sălard, sala Comunitară Popești şi sala de sport Sântandrei. "Personalul continuă activitatea exclusiv ca și echipă mobilă (inclusiv pentru efectuare rapeluri restante) în zona arondată", se precizează în comunicat. 

Potrivit DSP, în încercarea de a impulsiona bihorenii să se vaccineze vor fi mobilizate în acţiuni de conştientizare inclusiv echipe ale SMURD şi ISU Crişana "în localităţile cu accoperire vaccinală foarte mică". 

Până sâmbătă dimineaţa, în judeţul Bihor au fost administrate 240.654 de doze de vaccin anti-Covid. Numărul persoanelor care au fost vaccinate cu ambele doze este de 111.985.