Clubul Sportiv Municipal a anunţat că a parafat un contract cu baschetbalistul american Sean Barnette care a mai jucat la Oradea în perioada 2015-2017 şi a făcut, astfel, parte din lotul care, în 2016, a reuşit să obţină titlul naţional, în premieră în istoria clubului orădean. De altfel, în acel sezon, Barnette a fost declarat MVP.

Anunţul a fost făcut pe site-ul CSM Oradea. Reprezentanţii clubului precizează că Barnette, în vârstă de 32 de ani, măsoară 1.95 metri, cântăreşte 100 kilograme şi evoluează pe post de extremă.

"Extrem de atletic şi de rapid, jucătorul nord-american poate să acopere poziţiile 3 şi 4, fiind un exemplu la nivelul Ligii Naţionale în ceea ce priveşte noţiunea de cornerman. Printre abilităţile lui Sean se pot remarca productivitatea la recuperare, inclusiv ofensivă, capacitatea de a ataca coşul în pătrundere, nivelul de apărare, precum şi interesul de a juca colectiv", se mai arată pe site-ul CSM.

Sezonul trecut, Barnette a fost jucătorul unei echipe din Liban. În România, Barnette a mai jucat pentru U BT Cluj-Napoca. Într-un total de 128 de meciuri jucate în Liga Naţionale şi 16 în Cupa României, Sean are procentaje de 54% la aruncările de două puncte, 31% la trei puncte şi 65% la linia de pedeapsă.

În sezonul 2018-2019, Sean Barnette va fi din nou coleg cu Muhamed Pasalic, Bobe Nicolescu şi Sean Denison.

Din lotul campioanei en-titre mai fac parte Giordan Watson, Vaidas Kariniauskas, Kris Richard, Arturas Valeika şi Mihai Gavrilă. Este de aşteptat ca, în perioada următoare, CSM CSU să anunţe şi ceilalţi baschetbalişti care vor juca pentru Oradea în sezonul care vine.