Sârbul Novak Djokovic a câştigat, duminică, trofeul turneului de tenis de la Wimbledon. Astfel, el a adunat 20 de titluri de Grand Slam, egalându-i pe marii lui adversari, Roger Federer şi Rafael Nadal. După victoria din faţa italianului Matteo Berrettini, Djokovici a fost felicitat de Catherine, ducesa de Cambridge.

Meciul dintre Novak Djokovic (nr. 1 mondial) şi Matteo Berrettini s-a încheiat cu 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3. 

Cu trofeul obţinut duminică, Novak a ajuns la 6 titluri la Wimbledon. Victoria confirmă anul excelent pe care-l are tenismanul sârb, care a fost victorios şi la Australian Open, respectiv la Roland Garros.

"Rafa şi Roger sunt legende. Sunt cei mai importanţi sportivi împotriva cărora am jucat. Ei m-au ajutat să realizez ce trebuie să îmbunătăţesc în jocul meu, din punct de vedere tehnic şi tactic", a spus la final Novak, întrebat despre performanţa de a le egala numărul de trofee de Grand Slam.

Sârbul nu doar că a încântat publicul din tribunele All England Lawn Tennis Club prin jocul său, ci la final a şi prin daruri. El şi-a aruncat tricoul în tribune, apoi unul câte unul adidaşii. După ce a primit trofeul, el s-a dus şi i-a dat racheta unei fetiţe care ţinea un afiş cu mesaje de încurajare pentru Novak.