Tenismenul sârb Novak Djokovic a câștigat trofeul US Open după ce l-a învins în doar trei seturi, 6-3 7-6 (7-5) 6-3, pe rusul Daniil Medvedev, într-un meci care a fost urmărit de o mulțime de fani și celebrități pe arena din New York.

Cu această performanță, „Nole” a ajuns la un total de 24 de trofee de mare șlem, cele mai multe din istoria circuitului. 

„Nimeni nu a jucat tenis în familia mea. Eu m-am îndrăgostit de tenis”, a rememorat Novak Djokovic în discursul victoriei, înainte de a le mulțumi părinților, soției, copiilor săi. „Acesta este și trofeul vostru”, a adăugat campionul. 

„Nu mi-am imaginat vreodată că voi fi aici, cu 24 de titluri de grand slam câștigate... Totuși, în ultimii ani am simțit că am o șansă să fac istorie. Și de ce să nu profit de ea dacă mi se arată?”, a mai spus Novak Djokovic râzând. 

În acest an, el a mai câștigat Australian Open și Roland Garros și a ajuns în finală la Wimbledon, unde a fost învins de tânărul Carlos Alcaraz. În total, sârbul în vârstă de 36 de ani a adunat 10 titluri Australian Open, 7 Wimbledon, 4 US Open și 3 Roland Garros. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!