Fostul elev de la Colegiul Militar care a ucis o adolescentă în vara anului 2023 într-o grădină botanică din Craiova şi a rănit grav un alt tânăr a declarat în faţa instanţei că nu a suportat să-i vadă pe cei doi fericiţi.

Potrivit site-ului Stirileprotv.ro, joi au avut loc audieri în cazul crimei din grădina botanică din Craiova, care s-a petrecut în 27 iunie 2023. În sala de judecată, suspectul Mario Alexandru Fojică a şocat prin declaraţiile sale. El a povestit că se plimba prin parc şi când i-a văzut pe cei doi, Meliss şi Emanuel, o adolescentă în vârstă de 14 ani şi un tânăr de 20 de ani, i-a atacat.

"A spus că nu suporta ideea să vadă oameni fericiţi, iar în momentul în care i-a văzut pe cei doi i-a atacat cu un cuţit pe care îl avea în rucsac. De asemenea, acesta a motivat în faţa magistraţilor faptul că avea o mască la el, dar şi o pereche de mănuşi, obiecte pe care le folosea la petrecerile de Halloween. Au fost audiaţi şi părinţii celor două victime, dar şi cea de-a două victimă, care a fost salvată de medicii de la spitalul din Craiova", a declarat o reprezentantă a Tribunalului Dolj, Elena Alexandru, potrivit Digi24.ro.

În timpul audierilor, mamei adolescentei a leşinat şi a fost transportată la spital. Apoi, după terminarea audierilor, la plecare, tatăl fetei a atacat duba penitenciarului în care se afla suspectul. "Te omor", a strigat tatăl, conform Gândul.ro.

În faţa Tribunalului Dolj, mai multe persoane, inclusiv foşti colegi ai adolescentei, au afișat pancarte cu mesaje prin care cereau închisoare pe viaţă pentru individ.


(Sursa foto: Ana Popescu via Adevarul.ro)

Tragedia a avut loc într-o seară de marţi, când cele două victime, Meliss şi Emanuel, se plimbau prin grădina botanică. La un moment dat, Alexandru Mario Fojică, atunci în vârstă de 17 ani, s-a apropiat de ei, a scos un cuţit şi l-a înjunghiat de mai multe ori pe tânărul de 20 de ani apoi şi pe adolescentă, care ar fi sărit să-i separe.

Agresorul i-a lăsat apoi pe cei doi să agonizeze şi a plecat din grădină. Incidentul a fost semnalat la 112 câteva minute mai târziu, după ce un trecător a văzut cele două victime, iar băiatul a fost prins la scurt timp. Pe atunci, agresorul era elev la Liceul Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!