Un tânăr bihorean cu probleme de vedere s-a ales cu dosar penal după ce a publicat pe reţeaua Tik Tok un clip în care apare la volanul unei maşini, conducând pe un drum public, asistat fiind de un prieten, care-i indică ce să facă. "Să-mi zici dacă vine din faţă", i-a spus "şoferul", pe numele său Dănuţ Ilie, celui care-l ajuta să comită infracţiunea de a conduce fără permis.

Videoclipul a apărut pe reţeaua Tik Tok în prima parte a lunii august, iar situaţia a fost semnalată BIHOREANULUI de către un cititor. În urma acestui incident, poliţiştii bihoreni au deschis un dosar penal pe numele lui Dănuţ Ilie. 

"Imediat după apariţia imaginilor respective în mediul online, poliţiştii Serviciului Rutier au identificat persoana în cauză, au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări, cel în cauză fiind bănuit de comiterea infracţiunii de conducere fără permis", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. 

O neleguire a comis şi cel care i-a dat maşina să o conducă. "Totodată, vor fi verificate şi aspecte cu privire la persoana care i-a încredinţat autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice, urmând ca în funcţie de rezultat să fie făcută o propunere corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă", a mai spus reprezentanta IPJ Bihor. 

Potrivit articolului 335 din Codul Penal, referitor la infracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani". Aceeaşi pedeapsă o riscă şi cel care încredinţează o maşină unei persoane fără permis.