Chiar dacă în ultimele zile poliţiştii de frontieră au fost ocupaţi cu controlul românilor care au venit din "zona roşie" a răspândirii coronavirusului, adică din Italia, ei dovedesc că îşi îndeplinesc şi celelalte atribuţii. Recent, poliţiştii din Borş au descoperit un BMW de ultimă generaţie, în valoare de circa 70.000 de euro, furat din Norvegia.

"În data de 11.03.2020, în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român M.M., în vârstă de 46 de ani, conducând autoturismul marca BMW model 530E, înmatriculat în Norvegia, an de fabricaţie 2019", a transmis, vineri, printr-un comunicat, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autoturismul figurează ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Norvegia în aceeaşi zi.

Bărbatul care a adus maşina le-a spus poliţiştilor că el este doar şofer şi este prieten cu proprietarul autoturismului. El a mai susţinut că nu ştie că maşina este căutată, potrivit comunicatului ITPF Oradea. 

Autoturismul, în valoare de aproximativ 70.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul I.T.P.F. Oradea, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.