Mai multe echipaje de poliţie au ieşit, luni seară, pe şoselele din toată ţara, inclusiv în judeţul Bihor, pentru a verifica felul în care cetăţenii respectă măsurile impuse prin Ordonanţa Militară nr. 2 din 21 martie.

La acţiunea din Oradea au fost invitaţi şi jurnaliştii, în jurul orei 22, ora la care a intrat în vigoare documentul menționat, la intersecţia Bulevardului Dacia cu strada Transilvaniei.

Poliţiştii opresc maşinile şi îi legitimează pe ocupanţii maşinii. Concret, oamenii legii verifică dacă participanții la trafic au la ei fie adeverinţa de la angajator, fie declaraţia pe propria răspundere privind motivul deplasării şi cartea de identitate.

De precizat că la acţiunea de luni seară, nici poliţiştii şi nici jandarmii participanţi nu au avut voie să comunice cu presa, detalii despre acţiune urmând să fie făcute publice la finalul acesteia. Încă nu este clar cum vor fi sancţionaţi cei care nu au aceste documente la ei.

Controalele au loc în contextul în care, sâmbătă, autorităţile au emis Ordonanţa Militară nr. 2, conform căreia, pe timpul nopţii, între orele 22-6, vor putea ieşi din case doar cei care merg la muncă (unde prezenţa lor este obligatorie), trebuie să îşi facă cumpărături, au urgenţe medicale sau trebuie să-şi plimbe animalele de companie.

Citiți pe această temă articolulMăsuri anti-coronavirus: Grupurile mai mari de 3 persoane sunt interzise pe străzi, iar pe timpul nopţii românii nu mai au voie să iasă din case. Se închid frontierele, dar şi mall-urile (VIDEO)

 

Vezi mai jos declarația reprezentanților Poliției Române pe această temă!