Inspectoratul Şcolar Judeţean anunţă părinţii bihoreni că pe 1 aprilie debutează înscrierile în învăţământul primar. "Toate informaţiile referitoare la înscrierea în învăţământul primar, clasa pregătitoare şi clasa a I-a, an şcolar 2013-2014, pot fi obţinute de pe site-ul www.isjbihor.ro. De asemenea, informaţii mai pot fi găsite şi pe site-ul fiecărei şcoli care are în planul de şcolarizare învăţământ primar", se precizează într-o informare remisă vineri de IŞJ Bihor. Programul după care se completează cererile de înscriere e stabilit de fiecare şcoală în parte.

Totodată, părinţii pot obţine informaţii despre clasa pregătitoare direct din şcoli, pentru că între 30 martie şi 7 aprilie, toate unităţile de învăţământ în care există clasa zero vor organiza întâlniri între părinţi, copii şi cadre didactice.

De asemenea, precizări pot fi obţinute şi la Tel Verde 0800.816.259, de luni până vineri, între orele 8 şi 16.

În clasa pregătitoare se înscriu obligatoriu copiii care până cel târziu la 31 august 2013 împlinesc 6 ani. Pentru copiii care împlinesc 6 ani între 31 august şi 31 decembrie, înscrierea în clasa zero este la latitudinea părinţilor, care trebuie, însă, să ştie că micuţii vor putea fi înscrişi doar în urma unei evaluări psiho-somatice. Copiii care până pe 31 august 2013 împlinesc 7 ani vor fi înscrişi direct în clasa I. Acesta este ultimul an, însă, în care se fac înscrieri în clasa I, de anul viitor în această clasă ajungând doar absolvenţii de clasa zero.

Înscrierea în clasa pregătitoare se va face anul acesta în două etape, spre deosebire de patru, câte au fost anul trecut. În prima etapă, între 1 şi 22 aprilie, toţi părinţii trebuie să îşi aleagă o şcoală la care îşi dau copilul, fie că e cea de circumscripţie, fie că e alta, şi să completeze cererea de înscriere. O noutate este faptul că părinţii care aleg să-şi înscrie copilul la o altă şcoală decât cea de care aparţin vor avea posibilitatea să rezerve locul copilului lor din şcoala de circumscripţie, astfel încât dacă nu intră la şcoala aleasă, să fie repartizat automat la cea de cartier. În cea de-a doua etapă, între 8 şi 17 mai, vor completa cereri de înscriere doar părinţii ai căror copii au rămas pe dinafară după prima etapă.