Doi bărbaţi, unul în vârstă de 59 de ani, iar celălalt în vârstă de 69 de ani, au murit sâmbătă în Texas în urma unui accident în care a fost implicată o maşină Tesla, care a ieşit cu viteză de pe şosea şi a izbit un copac. Poliţiştii din Harris County spun că nimeni nu se afla la volanul maşinii, care ar fi avut pornit sistemul de pilot automat. 

Tragicul eveniment a fost relatat de mai multe site-uri de ştiri internaţionale, între care New York Times, BBC şi Reuters. 

Jurnaliştii de la New York Times subliniază, citând agenţia de siguranţă a autovehiculelor din SUA, că maşinile Tesla au mai fost implicate în accidente care ar putea avea legătură cu sistemul de pilot automat. Au fost deschise peste 20 de investigaţii în acest sens. 

Totuşi, Elon Musk susţine că sistemele maşinii sunt verificate şi sigure. De altfel, Tesla se pregăteşte să lanseze un software updatat pentru maşinile sale, "full self-driving". 

În ceea ce priveşte accidentul de sâmbătă, maşina Tesla, model S, din 2019, mergea "cu viteză mare" pe şosea şi, într-o curbă, în jurul orei 23, ora locală, a ieşit de pe carosabil şi, după câţiva zeci de metri, a lovit un copac şi a luat foc. 

"Nu era nimeni la volan", a spus sergentul Cinthya Umanzor de la secţia 4 de poliţie din Harris County. Un coleg de-al ei, Mark Herman, a spus că dovezile de la faţa locului, dar şi martorii, conduc la concluzia că nimeni nu conducea maşina la momentul accidentului. 

De altfel, arată New York Times, soţiile celor doi ştiau că bărbaţii au plecat să testeze maşina Tesla şi vorbeau despre sistemul de pilot automat pe care autoturismul îl posedă. 

Când autorităţile au găsit cadavrele celor doi bărbaţi au văzut că un bărbat se afla pe scaunul din dreapta-faţă, iar celălalt pe bancheta din spate.