Toată lumea ştie că, în calitate de ministru, Cseke Attila a adus cei mai mulţi bani pentru Sănătatea din Bihor şi că UDMR-iştii de la Consiliul Judeţean au rezolvat renovarea şcolilor maghiare orădene, au evacuat Muzeul Ţării Crişurilor ca să predea clădirea Episcopiei catolice, că Primăria liberală a Oradiei a ignorat drepturile minorităţii maghiare, ale vârstnicilor din oraş, a înlocuit spaţiul verde cu betoanele şi a distrus sportul local.

Sunt doar câteva dintre mesajele transmise, "subtil", de UDMR Bihor în "sondajele de opinie" lansate în campanie prin Fundaţia Partium, într-un supliment al ziarului Bihari Napló. Evident, totul e în scop de propagandă, căci nu doar întrebările, ci şi răspunsurile din care cetăţeanul trebuie să aleagă sugerează că doar ei şi numai ei, UDMR-iştii, s-au spetit în slujba naţiunii.

Bihorel le propune, însă, etnicilor maghiari şi alte câteva întrebări, în completare: Nu-i aşa că latifundiarul de la şefia CJ Bihor nu putea să-şi construiască o avere de milioane de euro din salariul de bugetar?

Nu-i aşa că deputatul Szabó Ödön a condus judeţul în locul lui, secătuind bugetul cu chefurile de partid din toate cătunele şi umflând organigrama instituţiei cu slujbaşii de partid?

Nu-i aşa că UDMR se comportă în comunităţile maghiare ca partidul unic comunist pe vremuri? Dacă e cazul, Bihorel promite să mai revină şi cu altele. Nu-i aşa că vreţi?