Demarată de două săptămâni, activitatea de spălare a parcărilor de pe străzile municipiului Oradea e blocată de şoferii care nu respectă programul săptămânal.

Pe străzile pe care locurile de parcare sunt spălate, curăţându-se totodată praful de la borduri, Primăria a comunicat că maşinile nu trebuie lăsate marţea, respectiv joia, în intervalul orar 18-21. E vorba de arterele Traian Moşoiu, Independenţei, bulevardul Dacia, Transilvaniei, Parcul 1 Decembrie, Calea Aradului, Calea Clujului, Primăriei, Dunării, Lăpuşului, Parcul Traian, bulevardul Magheru, Meşteşugarilor, Iosif Vulcan, bulevardul Decebal şi Universităţii. Regula a fost transmisă tuturor orădenilor care locuiesc pe aceste străzi prin notificare, dar este şi afişată prin indicatoare rutiere.

Totuşi, nu toţi orădenii o respectă, iar maşinile RER Ecologic Service, care spală aceste parcări, sunt mai mereu blocate de autoturisme. Cea mai mare problemă e pe strada Universităţii, unde utilajele ce ridică maşinile parcate nici nu au cum să facă faţă, pentru că aproape nimeni nu respectă regula. Operatorul de salubritate face un apel către orădeni să dea importanţa cuvenită acestei activităţi şi să nu-şi mai lase autoturismele în calea utilajelor. În fond, e şi în interesul lor să respire un aer cu mai puţin praf.