Bihorenii din alte 12 comune vor avea unde să arunce deșeurile voluminoase, textile, periculoase ori de alte tipuri, și fără să-i coste nimic.

Consiliul Județean Bihor a anunțat că, în zilele următoare, în județ se vor deschide cinci noi centre pentru aport voluntar al deșeurilor, în tot atâtea comune, dar care vor deservi și comune vecine.

Primul se va deschide centrul din satul Beznea, comuna Bratca, care va începe să funcționeze de sâmbătă, 14 septembrie. „Locuitorii din comunele Bratca, Borod și Bulz vor putea depozita gratuit deșeurile în fiecare sâmbătă, între orele 10:00 - 18:00”, a transmis CJ Bihor.

Accesul la platfoma de colectare va fi permis doar vehiculelor cu sarcina utilă maximă de 1,5 tone, identificarea cetățenilor urmând să se facă pe baza cărții de identitate. Firma care va administra centrul este Salubri Aleșd, operator de salubritate în zonă.

Săptămâna viitoare, se vor deschide și platformele din Ceica, Sântandrei, Tileagd și Oșorhei. Toate vor fi deschise o zi pe săptămână, între orele 10 și 18, după următorul program: centrul de colectare din Ceica va fi deschis în fiecare luni și va primi locuitorii din comunele Ceica, Drăgești și Sâmbăta, centrul din Sântandrei va fi deschis marțea pentru localnicii din această comună și din Girișu de Criș, platforma din Tileagd, care va primi și locuitorii din Brusturi, va fi deschisă miercurea, iar cea din Oșorhei, disponibilă și pentru bihorenii care locuiesc în comuna Ineu, va funcționa în zilele de joi.

Fiecare centru este dotat cu 12 containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată a deșeurilor precum materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcţii şi deşeuri cu conţinut periculos.

„Odată cu deschiderea noilor CAV-uri, bihorenii au la dispoziție 10 astfel de platforme în tot județul pentru depozitarea deșeurilor mari: Aleșd, Beiuș, Marghita, Salonta, Vadu Crișului, Bratca, Ceica, Sântandrei, Tileagd, Oșorhei”, a mai transmis CJ Bihor.

Platformele fac parte dintr-o rețea de 32 de asemenea facilități, proiect inițiat de Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group și derulat în parteneriat cu primăriile. Mai precis, CJ Bihor și Ecolect construiesc și dotează platformele, iar primăriile le asigură funcționara.

„Acest proiect are scopul de a încuraja bihorenii să sorteze și să recicleze mai ușor deșeurile, prin aducerea lor la aceste centrele de colectare. Astfel, întreaga comunitate contribuie la protejarea naturii, reducerea poluării și previnirea depozitărilor ilegale a deșeurilor”, a mai transmis CJ Bihor.

Citește mai jos regulamentul centrului din Bratca:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!