La fel cum a mai procedat şi la mijlocul lunii iunie, dar se pare că nu cu cel mai bun ecou în rândul cetăţenilor care fac cozi la Serviciul Cazier al Poliţiei Bihor, Prefectura le aminteşte bihorenilor că nu sunt nevoiţi, cel puţin nu toţi, să se expună în înghesuială pentru a obţine o adeverinţă de cazier judiciar.  

Cel puţin două categorii de cetăţeni pot evita aceste cozi, specifică Prefectura într-un comunicat dat publicităţii luni, şi anume persoanele care vor să se înscrie la cursurile unei şcoli de şoferi în vederea obţinerii permisului de conducere auto, precum şi cadrele didactice aflate în proces de titularizare.

"Pentru dosarul de înscriere la şcoala de şoferi este suficientă o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă faptul că persoanei deponente nu i se aplică interdicţia de a se prezenta la examenul pentru obţinerea permisului de conducere", arată Prefectura, făcând apel şi la şcolile de şoferi, ca să acţioneze responsabil", adică să "informeze corect cu privire la prevederile legale pe cei interesaţi de obţinerea unui permis de conducere".

De asemenea, în ce priveşte cadrele didactice, având în vedere că în aceste zile are loc şi sesiunea de depunere a dosarelor pentru concursul de titularizare, acestora li se aminteşte că în data de 25 iunie 2020 a fost modificată cererea tip de înscriere. "Actele necesare dosarului pot fi depuse în format electronic, iar cazierul judiciar şi certificatul/adeverinţa de integritate comportamentală pot fi prezentate după repartizare, până la data efectivă a încheierii contractului individual de muncă", explică Prefectura.

Comunicatul subliniază că prefectul Dumitru Ţiplea face un apel la cetăţeni să aibă o conduită responsabilă, pentru a reduce riscul îmbolnăvirii cu Covid: "Este imperios necesar ca fiecare persoană să acţioneze responsabil, respectând cu stricteţe recomandările specialiştilor. Este singura modalitate de a încetini rata de răspândire a noului coronavirus şi de a nu reveni la restricţii severe".