Pericolul de inundaţii de pe afluenţii râului Barcău a trecut. Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a anunţat că, după două zile în care a pompat non-stop în râu apele din apropierea locuinţelor în mai multe sate din Bihor, situaţia a revenit la normal.

"S-a pompat toată noaptea, până la ora 9 dimineaţa, intervenind atât noi, cât şi pompierii. Acum, echipele se vor retrage la baza Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor. Cotele au scăzut pe alfuenţi şi astfel se descarcă gravitaţional în Barcău. Nu mai prezintă pericol", a transmis dumincă purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri, Anca Mihociu.

Vineri şi sâmbătă, echipele de intervenţie au lucrat intens în mai multe sate, după ce Valea Fâneţelor, un afluent al Barcăului, a fost sub cod roşu de inundaţii, iar şi alte pârâuri din zona Marghita au avut debite foarte mari. Una dintre localităţile cele mai afectate a fost Sălard, unde ABA Crişuri a acţionat cu două motopompe de capacitate mare, iar ISU Crişana cu un alt utilaj asemănător, pentru a îndepărta apa din apropierea gospodăriilor bihorenilor şi a se evita inundarea satului.