A fost odată ca niciodată... Unii zic că mai bine n-ar fi fost niciodată!

Demult, pe vremea când Adrian Sârbu era un tip mai puţin reţinut şi lui Cătălin Tolontan nici prin cap nu-i trecea s-o bage pe Elena Udrea la puşcărie, când Dragoş Stanca făcea ziare şi nu site-uri, în data de 25 octombrie 2000, de ziua Regelui şi a Armatei, ieşea pe piaţă primul număr din săptămânalul BIHOREANUL. Într-un tiraj de 16.000 de exemplare!

Epoca Sârbu

Trupa care începea lucrul la săptămânal se călise în aspre bătălii, pe la Gazeta de Vest, Jurnal bihorean şi Jurnalul de dimineaţă. BIHOREANUL făcea parte dintr-un lanţ de săptămânale locale înfiinţat de fondatorul Mediapro, Adrian Sârbu, care erau în strânsă legătură cu staţiile locale ale PRO TV. Ideea nu era rea deloc. Pe vremea când criza era la fel de departe de noi ca Parlamentul de popor, am avut suplimente cu toptanul. Supliment TV, supliment de imobiliare, supliment auto...

Au fost şi mari bătălii de presă. Noi suntem cei care l-am prins pe judecătorul Pălcuţ cum se "manipula" singur, agăţând autostopiste de pe marginea drumului. Un ins care-şi omorâse soacra, în loc să se predea la Poliţie, sau să se bucure în tăcere, a vrut neapărat să se predea la redacţia BIHOREANULUI.

Pe un altul, infractor periculos, reporterul nostru l-a rugat să se predea la Poliţie doar atunci când numai noi puteam prinde momentul. Tot noi am fost cei care am subminat temeliile "Imperiului Maghiar". Iar când am dat şpagă la Sorbonica, printr-un reporter sub acoperire, Parchetul a vrut să ne acuze tot pe noi, că umblăm cu bani falşi.

Tot înainte...

În 2009, când proiectul săptămânalelor locale a fost stopat, din toată reţeaua doar BIHOREANUL s-a încăpăţânat să reziste, pe cont propriu. Acum, când presa românească este o arătare pe cale de dispariţie, dacă ne întreabă cineva din ce trăim, spunem hotărâţi: din ce în ce mai rău!

Glumim. De fapt, mergem înainte. Pe lângă BIHOREANUL tipărit, au mai apărut portalul www.eBihoreanul.ro şi blogul lui Bihorel, www.bihorel.ro, cele mai citite pe segmentele lor. Nemuritoarele Gale ale Premiilor lui Bihorel au devenit tot mai bogate, iar din primăvara acestui an ne-am mutat redacţia într-un sediu nou.

Astăzi, în cifre, BIHOREANUL înseamnă: o echipă de 18 angajaţi şi colaboratori, 775 de ediţii tipărite, cuprinzând peste 30.000 de articole, o arhivă foto cu peste 500.000 de imagini, un tiraj constant de peste 4.000 de exemplare pe ediţie, o audienţă generală de 42.000 de cititori, un trafic cumulat de peste 250.000 de vizitatori unici lunar pe cele două site-uri, cu peste 700.000 de vizite şi peste 1.800.000 vizualizări.

Dintr-o pagină, spectacol!

Momentul aniversar al celor 15 ani va fi marcat anul acesta printr-o Gală a Premiilor lui Bihorel organizată, în premieră, la Teatrul Regina Maria, marţi, 17 noiembrie, după un format diferit de cel al anilor trecuţi.

Evenimentul va aduce mai mult ca altă dată cu un spectacol, atât datorită locului, cât şi celorlalţi parteneri care îşi vor da concursul: trupa Klezmer ActOradea, având în componenţă instrumentişti locali talentaţi şi actori de prestigiu ai teatrului orădean, Călin Pop, liderul trupei Celelalte Cuvinte, şi îndrăgitul Dan Andrei Aldea.

La această ediţie a Galei vor putea participa inclusiv cititori ai BIHOREANULUI, pentru care vom organiza un concurs pe portalul online. Aşa că se anunţă, de pe acum, un show pe cinste!

Vă mulţumim!

În 15 ani am făcut multe greşeli, dar şi pe mulţi i-am atins pe bună dreptate. Nu o dată s-a întâmplat ca acolo unde am greşit să fim iertaţi şi acolo unde aveam dreptate să ne trezim condamnaţi. Aşa-i în presă!

Mulţi ne urăsc, dar şi mai mulţi ne iubesc. Au fost oameni care ne-au sprijinit şi alţii care ne-au îmbrâncit. Noi, însă, îi iubim deopotrivă, pentru că un ziar nu poate exista fără ei. Şi le mulţumim şi lor, şi dumneavoastră, cititorilor noştri, pentru că putem trăi, împreună, această experienţă continuă.