Pe urmele lui Attila

Celebrul petrolist Rácz Attila şi-a premeditat fuga de închisoare: a dispărut înaintea fiecăruia din cele cinci termene anunţate de instanţă pentru pronunţarea sentinţei. Condamnat definitiv la 7 ani de detenţie şi judecat într-un alt dosar împreună cu fostul şef al ANAF din guvernarea Boc, Sorin Blejnar, afaceristul orădean s-a "evaporat", autorităţile dându-l în urmărire naţională şi pregătindu-se să ceară un mandat de arestare european pe numele lui.

Asociaţiile hoţilor

Patru asociaţii de proprietari cărora administratorii le-au furat banii vor plăti, încă o dată, facturi de 195.000 euro ca să nu rămână de sărbători fără apă şi căldură. La presiunea orădenilor jecmăniţi de şefii asociaţiilor, municipalitatea ia în calcul măsuri speciale, de la înştiinţarea membrilor despre datorii şi garanţii imobiliare pentru administratori până la înfiinţarea unei societăţi care să gestioneze problemele blocurilor.

Din suferinţă, dar

El însuşi ţintuit într-un cărucior, fostul fotbalist stelist Mihai Neşu a deschis în Oradea natală un centru unde oferă terapii de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi. Centrul botezat cu numele vindecătorului Sf. Nectarie este singurul unde orădenii nu plătesc tratamentele copiilor suferinzi şi unicul din vestul ţării care, din această lună, asigură o terapie extrem de scumpă, dar foarte eficientă, prin oxigenare hiperbară.

Graţiata lui Bodog

Caz unic la Universitatea din Oradea: o laborantă a Facultăţii de Medicină a fost găsită vinovată de chiul şi de alte abateri de cinci ori în doi ani. Taman când conducerea Universităţii se pregătea s-o concedieze pe laboranta Liliana Borz, decanul Florian Bodog a iertat-o brusc, dându-i trei luni să se... îndrepte.

FNI la pătrat

Păgubiţii bihoreni ai fondului lui Sorin Ovidiu Vîntu sunt vânaţi de o firmă de contabilitate din Deva . 4.500 de păgubiţi FNI care şi-au pierdut economiile în cel mai mare "joc" financiar piramidal din România sunt asaltaţi cu notificări din partea societăţii Apli Mag Finance, care le ia bani ca să le întocmească dosarele pentru recuperarea banilor pierduţi.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Csuzi Istvan, directorul societăţii de transport local, OTL
"Deşi suntem criticaţi, transportul public din Oradea e la nivel european"

Pomenit în "rugăciuni" de călătorii prinşi fără bilete ori de cei nimeriţi iarna într-un tramvai friguros, directorul OTL, Csuzi Istvan, susţine că transportul public din Oradea a ajuns la standarde europene.
Pentru o modernizare completă a sistemului, spune el, ar fi necesare investiţii de 20 milioane de euro, sumă pe care vrea s-o obţină prin proiecte, din fonduri UE. Directorul a prezentat, pentru cititorii BIHOREANULUI, planurile de viitor ale societăţii, fără a ocoli însă discuţiile despre condiţiile oferite în prezent pasagerilor.

Milionari în planuri

Strategiile de dezvoltare pe care le pregătesc cele 11 comune din Zona Metropolitană Oradea vizează proiecte în valoare de peste 621 milioane euro. Presaţi de noii locuitori retraşi din Oradea, care tânjesc după confortul oraşului, primarii din localităţile suburbane visează cu ochii deschişi la reţele de drumuri, apă şi canalizare, ba chiar la o mega-şosea de centură şi o salbă de aquaparcuri.

Pas cu pas... înapoi

Directoarea Colegiului Naţional Mihai Eminescu, Cristina Marian, a fost reclamată de părinţi la Inspectoratul Şcolar pentru că a propus desfiinţarea claselor Step by Step. Supăraţi că n-au fost consultaţi asupra acestei pedagogii alternative, peste 40 de orădeni ai căror copii învaţă în clase Step by Step au cerut IŞJ Bihor să medieze o dezbatere publică în care să se discute deschis despre avantaje şi neajunsuri.

Sus, la munte, sus!

Sărbătorile se simt altfel la zăpadă. Pe asta şi mizează proprietarii pensiunilor din zonele muntoase ale judeţului, care au pregătit turiştilor pachete de oferte, cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale, dar şi cu acces la piscine şi SPA.
Dacă vor să se răsfeţe, bihorenii trebuie, însă, să scoată din buzunare sume destul de mari. Căci, nu-i aşa, doar o dată-i Crăciunul...