Groza al II-lea

PDL îl aruncă în lupta pentru Primăria Oradea tot pe Mihai Groza, rebranduit cu un nou look. Într-un interviu acordat exclusiv BIHOREANULUI, fostul primar explică de ce şi cum se va bate pentru funcţia pierdută în 2008 şi dezvăluie că în urmă cu patru ani a fost lucrat de propriii colegi de partid, care au împrăştiat afişele anti-Bolojan fără ştirea lui, promiţând totodată că de data asta va duce o campanie curată, fără "sânge pe sticlă".

Condamnaţi la protest

O sentinţă de condamnare dată de Curtea de Apel Oradea scoate angajaţii OTL în stradă. Sindicatul societăţii de transport local pregăteşte o demonstraţie în faţa Palatului de Justiţie pentru a protesta împotriva condamnării la închisoare cu suspendare a vătmăniţei care în urmă cu patru ani a omorât un adolescent neatent.

Universitatea la bani mărunţi

Sub ameninţarea de a nu putea plăti salariile, Universitatea se pregăteşte să contracteze primul credit din istorie. Deoarece aproape 13 milioane lei îi sunt blocaţi în proiecte europene la care rambursarea banilor este în întârziere, dar şi pentru că finanţarea de la bugetul de stat scade lună de lună, conducerea instituţiei caută, preventiv, soluţii pentru zile negre.

Circotecă violetă

Lidera PPDD Bihor a fost înlocuită cu fostul director al Finanţelor Publice, judecat pentru corupţie. Dan Diaconescu l-a preferat pe Ioan Lascău şef peste organizaţie pentru că, atunci când ziaristul fusese arestat pentru şantaj, finanţistul i-a mijlocit angajarea unui avocat faimos, specializat în salvarea de la pârnaie a muşteriilor DNA şi DIICOT.

Copile, fii cu-minte!

La 77 de ani, doctorul Kecskemeti Ştefan lucrează gratis, de dragul meseriei şi al pacienţilor. În anii '60, medicul orădean a diagnosticat primele cazuri de autism din ţară, iar mai apoi, împreună cu soţia sa, şi ea psihiatru, a pus bazele mai multor spitale şi centre de sănătate mintală pentru copii.

Dans de luptă

Instructorul apasă butonul de "play", iar muzica învăluie întreaga încăpere.
Pe ritmuri specifice Braziliei, care îmbie până şi pe cel mai leneş om la dans, mişcările braţelor şi picioarelor cursanţilor seamănă mult cu cele ale luptătorilor de arte marţiale. Însă capoeira înseamnă mai mult decât arte marţiale: este arta de a mima o luptă dansând.