Complot la procuror!

Scandal halucinant: Procurorii DNA Oradea şi prim-procurorul Parchetului Bihor, Viorel Gavra, s-au reclamat între ei şi se acuză reciproc că îşi fac înscenări. Un reportofon al DNA Oradea a dispărut în condiţii neelucidate din sediul instituţiei. În timp ce procurorii anticorupţie cred că aparatul a fost furat de un hoţ pe care şeful Parchetului Bihor l-a trimis să-i compromită, Gavra pretinde că i l-au dat individului chiar magistraţii DNA, ca să-i fabrice cu ajutorul lui un dosar de mită.

Finu' vrea la Primărie!

La Sântandrei se anunţă alegeri cu scântei: Liberalii merg pe mâna lui Grecu. Remarcat mai mult prin scandaluri, controversatul Mihai Gabor, pe numele de "scenă" Grecu, a devenit pe tăcute candidatul liberal la Primăria comunei şi a avut deja primele întâlniri cu alegătorii, girate chiar de preşedintele PNL Cornel Popa, al cărui fiu i-a fost naş de cununie.

Bătăuşi în uniformă

Sediul Poliţiei Oradea a fost transformat în ring de box chiar de "oamenii legii", care folosesc drept saci de antrenament persoanele "săltate" pentru diverse incidente. Biroul de Control Intern al Poliţiei Bihor a început ancheta în cazul celor trei tineri bătuţi în sediul instituţiei şi ajunşi în spital, unul din suspecţi fiind agentul Hadrian Popa, celebru după ce şi-a pus colegii de la Rutieră să-i amendeze pe controlorii OTL care îi taxaseră logodnica prinsă fără bilet pe tramvai.

Sacrificaţi de sărăcie

Cornel Antal a cheltuit banii pe care Facultatea de Ştiinţe Economice s-a străduit să îi economisească. Fosta conducere a Universităţii a folosit pentru cofinanţarea unor proiecte europene cele 3 milioane de lei puse deoparte de economişti cu scopul de a-şi amenaja un sediu adecvat, în locul celui în care se înghesuie cu alte trei facultăţi.

Război maghiaro-maghiar

PPMT acuză: Cseke Attila şi Pasztor Sandor sunt "clonele" tandemului Rozalia Biro-Alexandru Kiss, care îşi va păstra poziţiile din administraţia locală. În cel mai dur atac contra "partidului de etno-business", oamenii lui Laszlo Tokes denunţă pseudo-democraţia din interiorul UDMR şi dezvăluie că, pentru a-şi păstra poziţiile, şefii Uniunii au ajuns să-şi mituiască şi să-şi ameninţe conaţionalii cu "bomboana şi cu bâta".

Socotelile lui Bolojan

În ultima lună din mandat, primarul Ilie Bolojan face bilanţul guvernării locale 2008-2012. După 4 ani, edilul etalează 5 poduri, zeci de străzi asfaltate, 5.500 locuri de parcare şi 6,5 hectare de parcuri noi, realizarea unui parc industrial cu 1.200 locuri de muncă, reabilitarea Teatrului şi începerea lucrărilor la Cetate, plus atragerea a peste 180 milioane de euro din fonduri europene.

Autobuz la poartă

Primăriile din Zona Metropolitană preiau de la judeţ puterea de a-şi organiza singure transportul în comun. Împreună cu municipalitatea orădeană, Primăria Borş a înfiinţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transregio, pentru a putea atribui direct operarea serviciilor de transport în comun, până acum atribut al Consiliului Judeţean.

Rockerii Cupidon

Nu puţini sunt bărbaţii care şi-au cucerit iubitele cu muzica lor şi nu puţine sunt fetele care s-au lăsat vrăjite de versurile dulci ale Holografilor, formaţie "branduită" în ultimul deceniu ca trupă de autentici "Cupidoni" ai vremurilor moderne. Trupa va sosi din nou la Oradea, la începutul săptămânii viitoare, aşa că amatorii şi amatoarele să se pregătească de pe acum pentru o porţie sănătoasă de romantism.