Au dat-o în Bară!

Afacerile mafiei din Sânmartin ajung în instanţă, aproape de prescripţia răspunderii penale. După 7 ani de anchetă fără vlagă, în care dosarul penal i-a fost pasat de la un parchet la altul şi diluat de conţinut, fosta secretară a comunei, vestita Livia Bara, a fost trimisă în judecată pentru trânteli de milioane de euro cu terenurile din zona de lux Beverly Hills, în vreme ce politicienii cu care a făcut hoţiile au fost exoneraţi.

Războiul cu ţeparii

Înşelăciunile cu instrumente de plată fără acoperire în contul bancar dau bătaie de cap oamenilor de afaceri. În timp ce patronii păgubiţi cu zeci de milioane de lei reclamă pe bandă rulantă ţepele, vinovaţii sunt scăpaţi de dosarele penale pe motiv că au comis faptele fără intenţie ori că le pare rău.

Inaugurări electorale

În prag de alegeri, constructorii trag tare, să le deschidă politicienilor front la tăieri de panglici. În cele trei săptămâni rămase până la alegerile locale vor fi date în folosinţă şoseaua de centură lărgită, drumurile din Cartierul Tineretului, Parcul Liniştii, şcoli reabilitate şi peste 100 de noi locuri de parcare.

Back in business

Procurorii DNA, obligaţi de judecători să refacă cercetările în cazul foştilor şefi ai Finanţelor Beiuş. Suspendaţi din funcţii anul trecut, după ce au fost trimişi în judecată pentru protejarea unor evazionişti acuzaţi de un „tun" de 3,6 milioane de lei, finanţiştii Ionel Vancu şi Adrian Bucurean cer să fie repuşi în drepturi până la încheierea noii anchete.

ORADEA NOASTRĂ
Angajamente pentru Oradea verde

Pe lista de priorităţi a oricărui candidat la funcţia de primar trebuie să figureze la loc de cinste, fără doar şi poate, curăţenia oraşului şi grija faţă de spaţiile verzi. Cu mai puţin de o lună înainte de alegerile pentru Primărie, vă prezentăm viziunile legate de aceste aspecte ale celor mai importanţi trei candidaţi la funcţia de edil şef al Oradiei (actualul primar Ilie Bolojan, candidatul PDL Mihai Groza, fost primar interimar, şi reprezentantul UDMR Cseke Attila), dar şi pe cea a singurului candidat din partea unei formaţiuni „verzi", Partidul Uniunea Ecologistă din România, Horea Vuşcan.

Parcare cu executare

Peste 80% dintre orădenii executaţi silit de Administraţia Imobiliară sunt şoferi sancţionaţi. Majoritatea celor 2.500 de dosare de executare silită deschise pe numele orădenilor cu debite faţă de AIO au la bază amenzi de parcare neachitate în valoare de 463.000 lei, care vor fi trase direct din conturile contravenienţilor.

Pub-ul, casa teatrului

Teatrul de pub are acum o „casă" proprie şi în Oradea, la subsolul Muzeului Iosif Vulcan, unde a fost deschis Stage Bar, amenajat special pentru spectacole de scenă.