Da, am luat şpagă!

Un comisar al Gărzii Financiare Bihor este anchetat de DNA pentru că a asigurat protecţie pentru firmele evazioniste coordonate de patronul Trei G, Ion Govoreanu. Acuzat de trafic de influenţă, Florenţiu Simionescu, unul dintre comisarii veterani ai Gărzii, a încasat printr-un fin al patronului Trei G 15.000 de euro pentru a închide ochii la prejudicierea statului cu 30 milioane de lei prin operaţiuni de eludare a plăţii TVA. Şi a şi recunoscut!

Un pod prea îndepărtat

Deşi trebuia dat în folosinţă încă din noiembrie 2011, Podul Macio, construit în regim privat, este încă în lucru. În ciuda decalării cu un an a termenului de predare a podului care va lega străzile Dragoş Vodă şi Făcliei, municipalitatea păsuieşte investitorul pentru a nu fi nevoită să termine lucrarea din banii orădenilor.

Bolojan: Nu există soluţii magice!

Înscris în cursa pentru al doilea mandat de primar, Ilie Bolojan intenţionează - în premieră - ca, dacă USL va câştiga alegerile cu peste 51%, Oradea să nu mai aibă viceprimar UDMR, ci ambii "secunzi" să fie de la PNL şi PSD. El mizează pe finalizarea proiectelor începute şi demararea altora noi: în paralel cu implementarea proiectului CET-ului pe gaz, reabilitarea clădirilor monument şi asfaltarea tuturor străzilor din oraş, Bolojan îşi propune crearea unui drum rapid între cartierele Dragoş Vodă şi Oncea, amenajarea de parcuri şi construirea de locuinţe ieftine în parteneriat public-privat.

Cseke: Oradea are nevoie de viziune!

Fost ministru al Sănătăţii, Cseke Attila şi-a adunat ideile programului electoral sub numele "Oradea sănătoasă", având ca linie directoare intenţia de redobândire de către oraş a statutului de centru regional pe care îl avea odinioară, în cinci domenii: educaţie, medicină, cultură, turism şi economie. Să fim excelenţi acolo unde ne pricepem, spune candidatul UDMR, adăugând că Oradea are nevoie nu de un simplu administrator, ci de un edil cu viziune.

Groza: Voi renunţa la CET-ul pe gaz!

Fost viceprimar şi primar, Mihai Groza afirmă că Oradea se îndreaptă într-o direcţie greşită. Candidatul PDL spune că va îndrepta lucrurile prin renunţarea la proiectul CET-ului pe gaz, trecerea întregii termoficări a oraşului pe apă geotermală şi rezilierea contractului cu RER Ecologic. Groza promite, de asemenea, înjumătăţirea preţului gigacaloriei, eliminarea taxelor de parcare şi eutanasierea câinilor vagabonzi.

Patriot fără frontiere

Născut în Siria, şcolit în România şi stabilit la Oradea, Ahmad Said condamnă reprimarea în sânge a Revoluţiei din ţara natală. Implicat politic şi în societatea românească, fiind de 16 ani membru PNL, sirianul orădean foloseşte arma cuvântului contra unei dictaturi care a comis atrocităţi soldate într-un singur an cu 10.000 de morţi, zeci de mii de răniţi şi 1,5 milioane refugiaţi.

ORADEA NOASTRĂ
Mesaje din trecut

Un oraş ascunde nenumărate poveşti. Fiecare stradă, fiecare casă are propria istorie, mai veche sau mai nouă, cunoscută sau îngropată în amintirile unor oameni morţi demult. Oradea este şi ea o urbe învăluită în poveşti, multe dintre ele străine locuitorilor ei...
Generaţii întregi trec, zi de zi, pe lângă vestigii ale oraşului, care sunt aici dinaintea tuturor locuitorilor de azi şi care, poate, vor dăinui mult timp după ce orădenii din prezent nu vor mai fi. Dacă ar putea vorbi, în mod cert ar avea istorisiri de neuitat. Cum însă n-o pot face, devin ele însele nişte obiecte uitate şi fără importanţă.

Leac pentru linişte

O nouă terapie împotriva traumelor şi stresului a ajuns şi la Oradea: eliberarea emoţională. Metoda "Emotional Freedom Techniques", care combină psihologia cu masarea unor puncte energetice ale corpului, a ajutat-o pe o orădeancă să depăşească şocul pierderii unei sarcini, iar acum vrea să-i înveţe şi pe alţii cum să-şi regăsească pacea.

Casa artei

Sprijinită financiar de mai multe familii, o asociaţie de tineri artişti din Oradea promovează arta contemporană printr-o galerie şi o revistă de profil 100% private. Într-o mică galerie particulară, Asociaţia Visual Kontakt provoacă orădenii să descopere arta în toate manifestările ei, de la pictură şi sculptură până la fotografie şi performance.