Trio la DNA

Deputatul PDL Ştefan Seremi împreună cu ginerele său, notarul Irinel Dimitriu, şi cu finul său, primarul Lucian Popuş, sunt în vizorul DNA sub suspiciunile de corupţie şi spălare de bani. Pornind de la o scandaloasă trânteală imobiliară demascată de BIHOREANUL, cei trei sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru că ar fi orchestrat vânzarea la subpreţ a 10 hectare preţioase din pădurea comunei Sânmartin, încasând în urma tranzacţiei şpăgi de peste 600.000 de euro de la firma câştigătoare.

Curierul spărgător

Casa fostei viceprimăriţe Florica Cherecheş, jefuită în timp ce ea era în vacanţă în Grecia. Hoţul, angajat al firmei Total Post Services, este suspect în 7 spargeri de locuinţe şi pare că şi-a "ales" victimele dintre orădenii cărora le-a livrat cardurile europene de sănătate.

Mandat pentru crimă

Un proiect scandalos dă liber la uciderea câinilor din adăpostul municipalităţii dacă nu sunt adoptaţi în 7 zile. Gândit să ducă doar la soluţia eutanasierii, regulamentul câinilor fără stăpân propus de Primărie amendează orădenii care se iau în gură cu hingherii, descurajează adopţia prin taxarea celor dispuşi să ia acasă un căţel şi prevede înfometarea maidanezilor, pentru ca mai apoi aceştia să poată fi eutanasiaţi pe motiv că sunt agresivi şi periculoşi.

Don Juan din Vaşcău

BIHOREANUL vă prezintă povestea de dragoste dintre fostul fundaş al naţionalei României, Sandu Boc, şi fiica ultimului împărat al Iranului. Vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a avut o viaţă tumultuoasă. Pe lângă aventuri cu celebrităţi precum cântăreţele Corina Chiriac sau Natalia Guberna, bihoreanul a fost chiar logodit cu nepoata Şahului din Iran.

Podul "şchiop"

Veşti proaste: Circulaţia pe şoseaua de centură se va desfăşura în continuare cu greutate. Subfinanţarea lucrărilor la centură a făcut ca acestea să se întindă pe patru ani, urmând să se încheie cel mai devreme în toamnă, odată cu reabilitarea podului Densusianu, cu lărgirea la patru benzi a străzii Matei Corvin pe sub podul CFR şi cu montarea parapeţilor antifonici.

Cu curu-n nuferi

În rezervaţia din Băile 1 Mai, puradeii se scaldă printre nuferii termali, monumente ale naturii. Plătit din bani publici ca să păzească lacurile cu nuferi termali, bulibaşa din Rontău a transformat rezervaţia, unică în Europa, în ştrand, iar zona de protecţie ştiinţifică în adăpătoare şi iesle pentru caii localnicilor romi.

ORADEA NOASTRĂ
Călătorie la capătul Pământului

"Bioritmul meu preferă toamna şi iarna. Nu mă întristează deloc ziua scurtă şi întunericul. Prefer natura aprigă", îşi începe Anna Marossy, povestea celor trei săptămâni petrecute în cele mai nordice insule ale Europei continentale. Renumitul biolog orădean s-a întors de curând din voiajul în care şi-a pus o singură speranţă: să întâlnească ursul polar. N-a avut noroc. Însă o bucură faptul că a putut să vadă ceea ce puţini au reuşit: frumuseţea tundrelor şi civilizaţia oamenilor nordului.

Distracţie extremă

Vacanţa nu înseamnă doar odihnă la soare, ori grătar la umbră. Sporturile de aventură au ajuns de câţiva ani şi în judeţul Bihor şi atrag tot mai mulţi doritori de adrenalină.
Cea mai căutată aventură este raftingul. Echipaţi cu costume de protecţie, turiştii coboară prin apele învolburate ale Crişului Repede, vâslind odată cu curenţii puternici.