Şpăgar spălat

Fostul şef de la Protecţia Consumatorilor, sub protecţia judecătorilor de la Curtea de Apel. Magistraţii celei mai înalte instanţe locale au desfiinţat sentinţa Tribunalului prin care Sebastian Secoşan fusese condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru corupţie şi ucidere din culpă, i-au aplicat o pedeapsă banală cu suspendare şi, mai mult, i-au lăsat cadou până şi cei 1.100 de euro luaţi ca şpagă de la comercianţii de etnobotanice.

Turnat de nevastă

Mircea Matei, dat pe mâna procurorilor de fosta nevastă chiar în pragul campaniei electorale. Părăsită pentru fosta lui adjunctă de la ITM, patroana Agenţiei Ella Mode, Daniela Pusta, îl acuză pe proaspătul PPDD-ist că "uită" să achite pensia celor doi copii şi, mai grav, că a falsificat o procură prin care ar putea să-i lase fără locuinţă.

Bogătaşii Bihorului

Chiar dacă averea îi e evaluată diferit, proprietarul RCS&RDS Zoltan Teszari rămâne cel mai bogat bihorean. Conform Top Forbes, fraţii Ioan şi Viorel Micula au pierdut în ultimul an 90 de milioane de euro, dar în schimb fostul prefect Gavrilă Ghilea a urcat spectaculos 41 de locuri în clasamentul celor mai înstăriţi dintre români.

Podul sau nimic!

Firma Macio are de la Primărie trei săptămâni pentru urgentarea lucrărilor la podul din Dragoş Vodă. În vreme ce municipalitatea pare dispusă să accepte prelungirea termenului de predare, numai să vadă bunăvoinţă din partea investitorilor, creditorii firmei Macio scot la vânzare terenul deţinut de italieni la capătul podului dinspre strada Făcliei în contul datorilor neachitate.

CA la noi, la nimeni!

Politrucii şi "dalmaţienii" îngroaşă rândurile finaliştilor concursului pentru consiliile de administraţie locale. Lista profesioniştilor selectaţi de firma Romarketing pentru conducerea CAO, CET, Eurobusiness Parc, OTL şi ADP abundă de liberali şi pesedişti ca Miron Pop şi Pavel Mercea, de oameni de afaceri aflaţi în conflict de interese şi de figuri controversate cum ar fi securistul Titi Ciobanu sau lichidatorul Gabriel Sălăjan.

ORADEA NOASTRĂ:
Ai reciclat, ai câştigat!

Colectarea selectivă a deşeurilor nu mai este doar un moft "occidental", ci - de ceva timp - o îndatorire cetăţenească inclusiv pentru orădeni. Iar asta pentru că fiecare locuitor al oraşului trebuie să adune separat deşeurile menajere de cele ce pot fi valorificate şi să le arunce în recipientele specifice fiecărei categorii. Pentru a răsplăti efortul celor care strâng corect deşeurile reciclabile în vederea revalorificării, operatorul licenţiat de salubritate al oraşului, RER Ecologic Service, demarează o campanie prin care va premia cetăţenii "prinşi" că aruncă reciclabile în igluuri ori în recipiente cu capac galben, destinate exclusiv colectării fracţiei uscate.

Lichidator de ţepe

Valutistul Cosmin Roşu, care a ridicat cunoscutul complex turistic Camelot din Husasău de Criş, a dispărut lăsându-i cu ochii în soare pe cei care l-au împrumutat cu bani. Deşi trebuia să-l vândă ca să împartă sumele astfel încasate persoanelor şi băncii de la care se împrumutase valutistul, lichidatorul judiciar ales chiar de acesta cu aprobarea Tribunalului Bihor a ajuns, la rându-i, să-i înşele pe creditori.

Baby sport

Când încep şcoala, prea puţini copii mai sunt atraşi de sport, iar pe măsură ce cresc, mişcarea e considerată tot mai puţin "cool". Gândindu-se la sănătatea propriului copil, campioana de karate Anca Wallmen a iniţiat la CS Gym Oradea ore de Baby Sport, unde micuţii, începând chiar de la un an şi jumătate, pot face mişcare jucându-se, îndrumaţi însă de sportivi de performanţă.