Oastea Domnului Sofronie

Episcopia Ortodoxă este zguduită de un nou scandal, declanşat de mazilirea stareţei de la Voivozi. Alungaţi din mănăstirea pe care au construit-o cu propriile mâini în ultimii 15 ani, maica Teodora şi preotul Ioachim susţin că au fost umiliţi şi bătuţi de oamenii episcopului Sofronie Drincec, în vreme ce Episcopia îi acuză la rândul ei de furtul unor icoane din argint masiv suflate cu aur şi bătute în pietre scumpe, din averea bisericii.

Cruciada pentru referendum

Dosarul referendumului s-a extins şi în Bihor: peste 7.000 de voturi urmează să fie verificate. Procurorii sunt gata să iasă "cu Biblia pe capotă" ca să interogheze mii de bihoreni care, conform listelor electorale, ar fi votat de mai multe ori pe baza unor CNP-uri greşite, dar şi pe membrii comisiilor din secţiile de votare unde s-au găsit nereguli.

Bilet pentru viaţă

Speranţe pentru cei 18.000 de bihoreni bolnavi de cancer: se deschide noul Centru Oncologic! Mizeria deprimantă şi ustensilele ruginite ale vechii secţii de Oncologie de la Spitalul Judeţean vor fi înlocuite cu saloane moderne şi săli de terapie cu aparatură de ultimă generaţie, unde 2.000 de bihoreni descoperiţi anual cu afecţiuni oncologice să primească o nouă şansă la viaţă.

Demisionar de "musai"

Mazilirea şefului APIA Bihor, Traian Abrudan, a fost "stimulată" cu... Corpul de control. Fostul şef al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, ex-secretar general al PDL Bihor şi, o perioadă, subprefect al judeţului, a renunţat la funcţie după ce s-a descoperit că păstorea o instituţie plină de rubedenii şi că a plătit subvenţii necuvenite.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
Gavrilă Ghilea, preşedintele interimar al PDL Bihor, candidat ARD în Colegiul 3 Senat Oradea sud - Salonta: "Am făcut primul milion înainte de a intra în politică"

Gavrilă Ghilea a ajuns preşedintele interimar al PDL Bihor după doi lideri, Petru Filip şi Ştefan Seremi, cu prestaţii detestate. În plus, partidul trece prin momente grele şi la nivel naţional, ceea ce face ca sarcina sa la alegerile din 9 decembrie să semene cu o misiune imposibilă. Dotat cu multă putere de muncă şi cu o bună cunoaştere a firii omului, Ghilea este, însă, convins că poate obţine rezultate onorabile.

"Tractoristul" de aur

Andrei Mitraşca a devenit, cu o maşină cu motor Diesel, primul orădean campion naţional în Motorsport. Deşi aleargă pe o Seat Ibiza cumpărată la mâna a doua şi pe datorie, iar la primele concursuri, şomer fiind şi fără bani, îşi căra anvelopele în portbagaj şi dormea în maşină, Andrei a fixat un record uriaş: 62 de curse consecutive fără abandon!

De ce nu mă primiţi la şcoală?

BIHOREANUL vă prezintă un subiect tabu: marginalizarea copiilor care au nevoie de educaţie specială. După ce şase unităţi din învăţământul de masă au refuzat să-i înscrie în clasa I fiul cu sindrom de hiperactivitate, un orădean a angajat un dascăl cu care copilul face lecţii acasă şi pe bani, în timp ce în acte figurează ca înscris în învăţământul de stat... gratuit.

Top Chef de Oradea

Bucătarul şef al unui restaurant din Oradea se luptă cu bucătari cunoscuţi din ţară pentru titlul de Top Chef. La 31 de ani şi având doar o şcoală profesională de bucătari, Ionuţ Lupu a reuşit să "fure" tehnici de la un maestru argentinian, iar acum obţine laude din partea unor specialişti ai artei gastronomice.

Meserie din veselie

Bucuria copiilor e cea mai sinceră. Şi ce n-ar face părinţii să-i vadă fericiţi? Vrând să vină în ajutorul lor, o tânără din Oradea a înfiinţat o firmă, Prietenii Veseliei, care le trimite micuţilor la aniversare personajele preferate, fie că este vorba de prinţese, piraţi, Minnie, Mickey ori Spiderman.

Iar pentru ca distracţia să aibă şi un folos, la sediul acesteia se desfăşoară şi ateliere de creativitate, unde cei mici îşi pun ideile, năstruşnice sau artistice, în aplicare.