Judecători sau infractori?

Scandalurile de corupţie ridică mari semne de întrebare asupra magistraţilor de la Curtea de Apel. Chemată să judece propunerea de arestare a colegului său, judecătorul Mircea Puşcaş, şefa Secţiei Civile, Florica Roman, a fost nevoită să se abţină ruşinos, după ce reprezentanţii DNA i-au "amintit" că este vizată şi ea de o anchetă, suspectată fiind că a luat 5.000 euro şpagă ca să intervină în favoarea unui bărbat acuzat de tentativă de viol.

Dictatura mediocrilor

Pentru că le cere studenţilor să înveţe, o profesoară a Facultăţii de Medicină s-a pomenit bătută. Deşi a fost lovită în stradă la comanda studenţilor, Georgeta Şerban n-a găsit sprijin la colegii din departamentul de Farmacie, pe care, de altfel, îi suspectează că vor să o înlăture din facultate deoarece nu acceptă să promoveze studenţii piloşi.

Ne-au blocat ilegal!

Municipalitatea riscă să returneze şoferilor sute de taxe încasate din blocarea maşinilor. Imobilizată şi taxată cu 120 lei de către Poliţia Locală pentru că a parcat neregulamentar în faţa Tribunalului, avocata Florina Căpuş a obţinut anularea în instanţă a prevederilor referitoare la blocarea autovehiculelor, ca fiind nelegale, precum şi anularea sancţiunii şi returnarea taxei, cu plata dobânzilor aferente.

"Muşcat" de Primărie

Singurul centru de dresaj canin din Oradea a fost demolat din cauza unei trânteli imobiliare cu iz politic. Deşi în 2006, după ce a dresat câinii fostului edil Petru Filip, primise gratuit pe 10 ani 700 de metri pătraţi, Asociaţia Canină Agility a fost evacuată de fostul consilier PDL Vasile Petruţ, căruia municipalitatea îi vânduse acelaşi teren în 2007, odată cu fosta sală de box a CSM Oradea.

În cor pentru Bihor

Deoarece Clujul a "deşertificat" economic toate judeţele din actuala regiune Nord-Vest, politicienii bihoreni vor ca Oradea să fie musai centrul unei viitoare regiuni Crişana. Şefii de partide, parlamentarii, conducerea judeţului şi a Oradiei se opun premierului Victor Ponta, care plănuieşte transformarea actualelor regiuni de dezvoltare în regiuni administrative şi, implicit, menţinerea Bihorului în "subordinea" Clujului.

Jos antena!

În premieră naţională, Judecătoria Oradea obligă o companie de telefonie să-şi demonteze o antenă după ce un bărbat a reclamat că aceasta i-a dăunat grav sănătăţii. Orădeanul Pavel Mudura a demonstrat că antena amplasată de Vodafone deasupra locuinţei sale emite radiaţii electromagnetice care i-au provocat afecţiuni cerebrale ce l-au trimis pe masa de operaţie.

Finanţări cu amendă

Bucurie degeaba: Cu cât câştigi mai multe fonduri europene, cu atât mai mult eşti penalizat. Primăria şi Compania de Apă sunt puse în situaţia de a plăti din propriile bugete penalizări de circa un milion de euro pe care le decid autorităţile de management din ministere pentru nereguli născocite la proiectele în derulare.

Buletin pe bani

Funcţionarii din Sânmartin sunt acuzaţi că ar condiţiona eliberarea actelor de plata dărilor locale. Deşi e proprietarul unei vile în Băile 1 Mai, unde vrea şi poate legal să-şi stabilească domiciliul, unui orădean i-a fost refuzată eliberarea cărţii de identitate la noua adresă pe motiv că mama sa, colocatară în casă, nu şi-a plătit la zi taxele la Primărie.

Pălincar de frunte

Un bihorean a fost singurul producător tradiţional de pălincă din Ardeal invitat la cel mai mare târg internaţional de produse bio, de la Berlin. Continuatorul unui meşteşug popular preluat de la bunicul său, un ţăran din Tulca s-a dus în inima Germaniei, unde i-a lăsat mască pe nemţi cu aspra pălincă de Bihor, pe care a asortat-o cu slănină afumată şi ceapă roşie.

Zilele Zăpezii

Cei care nu s-au săturat încă de iarnă au un motiv în plus să se bucure de anotimpul alb. Primăriile din Arieşeni şi Nucet vor organiza, în două săptămâni consecutive, câte o ediţie a "Serbărilor Zăpezii", fiecare pe pârtia care o are în "parohie".
Dacă bihorenii nu au stabilit încă un program clar, Primăria Arieşeni a pregătit deja focuri de artificii, concerte, dar şi concursuri, inclusiv pentru îndrăgostiţi.