Omul lui Bolojan, bătut la comandă!

Şeful Administraţiei Domeniului Public este victima unor atacuri şi ameninţări mafiote. Apropiat al primarului Ilie Bolojan, care l-a pus să facă ordine în haosul din pieţele orădene, unde domnea dictatura şpăgilor şi a reţelelor de interese, Liviu Andrica a fost lovit mişeleşte de atacatori necunoscuţi, care l-au aşteptat la ieşirea din blocul în care locuieşte, iar apoi s-a trezit cu uşa apartamentului stropită cu fecale.

Tun de Impact

Compania Impact, denunţată pentru un tun imobiliar de 22 milioane de euro în dauna oraşului. Primăria acuză firma că s-a înstăpânit pe 130 de hectare din terenul primit în folosinţă pentru ridicarea cartierului Europa şi că a umflat preţul caselor, încălcându-şi obligaţia de a le oferi orădenilor la un preţ de cel mult 335 euro pe metru pătrat.

Ţeapă de top... construct

Procurorii DNA au cerut arestarea fostului subprefect Nicu Odobasianu, pentru abuz şi înşelăciune. PSD-istul este acuzat că, pe când era primar de Beiuş, a facilitat încasarea ilegală a 2 milioane de lei de către administratorul unei firme de construcţii.

ORADEA NOASTRĂ:
Corso în beznă!

Făcut de mântuială, ca de altfel întreaga lucrare de modernizare a Corso-ului, iluminatul din pavajul de pe strada Republicii şi-a dat obştescul sfârşit. De câteva săptămâni, pe stradă mai ard doar cele câteva felinare şi reclamele comercianţilor, căci iluminatul din pavaj a cedat definitiv.
Primăria nici nu mai doreşte să repare sistemul, motivând că e prea costisitor şi orice cârpeală i se dovedeşte inutilă.

Atenţie, te filmăm!

Autorităţile vor inaugura săptămâna aceasta un sistem performant de monitorizare video a Oradiei. Conceput să ridice gradul de siguranţă al oraşului şi să uşureze munca poliţiştilor, sistemul a costat 300.000 lei, fiind deservit de 108 camere de supraveghere montate în zonele de risc.

Pământul la control!

Terenurile intravilane vor fi impozitate ca arabile doar cu adeverinţă de la Primărie. Consiliul Local va dezbate săptămâna aceasta un proiect de hotărâre privind verificarea situaţiei tuturor terenurilor agricole intravilane ale Oradiei.

Datorie pe veşnicie!

Cum a ajuns, pentru o maşină, o orădeancă la cheremul recuperatorilor şi executorilor. Pentru că în 2009 nu a achitat trei rate la firma de leasing de la care luase o maşină, femeia a fost pusă de recuperatori la plata unei sume duble, care în loc să scadă se face tot mai mare.

Mioriţă cu tăntălăi

Un bihorean jefuit se plânge că autorităţile nu-i trag la răspundere pe hoţi nici când le sunt daţi "pe tavă". Lăsat într-un an fără aproape 100 de oi şi alte bunuri de 10.000 de euro, bărbatul e supărat că, în loc să-i trimită în faţa judecătorilor, oamenii legii doar se acoperă cu hârtii şi îi scapă pe răufăcători, chiar şi atunci când aceştia îşi recunosc faptele.

Nuferi la mezat

Prefectura vrea să transfere de la Muzeu la Universitate custodia lacului cu nuferi din Băile 1 Mai. Pentru dezastrul ecologic care duce la extincţia rezervaţiei Pârâul Peţea, autorităţile i-au găsit vinovaţi nu pe hoţii de apă termală, ci pe custozii de la Muzeu, care riscă să piardă administrarea ariei naturale.

Venin a la Ifrim

Fostul decan al Facultăţii de Medicină, Mircea Ifrim, a scris o carte autobiografică în care îi spurcă voluptuos pe foştii rectori din clanul Maghiar. Memoriile lui Ifrim dezvăluie un Teodor Maghiar alcoolic cu o nevastă "incultă", cu doi fii, Adrian şi Doru, numiţi "Cimpanzeul" şi "Hiena" fiindcă ar fi afoni în medicină şi ar fi vrut să privatizeze facultatea.

Un "cowboy" romantic

Are un job stresant, de controlor de trafic aerian, care presupune multă responsabilitate, dar în timpul liber este un boem. Sau, cum spune în versurile sale, un "visător hoinar".
De peste un deceniu, de când sufletul i s-a lipit de muzica country, nu s-a mai despărţit de ritmurile acesteia, ba chiar şi-a pus pe ea, în versuri, propriile experienţe şi sentimentele. Iar pentru ca poveştile să ajungă şi la alţii, a lansat, de o săptămână, şi primul său album. Producţie proprie.