Scoateţi banii!

Firma Macio a dat oraşului o ţeapă de 500.000 de euro pe sub nasul şefilor Primăriei.

Trecând cu vederea responsabilităţile directorilor săi apropiaţi, Mircea Ghitea, Adriana Lipoveanu şi Eugenia Borbei, primarul Ilie Bolojan îi consideră vinovaţi de neconstituirea garanţiei cu care italienii trebuiau să gireze finalizarea la timp a podului din Dragoş Vodă pe fostul director AIO Horia Jarca şi pe secretarul Ionel Vila.

După şpagă şi răsplată!

Preotul Anton Mercsak a dat 40.000 de euro şpagă ca să scape de un dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate şi a fost "spălat" de fosta şefă a Parchetului Marghita.

La propunerea unui subaltern al soţului ei, Ironim Ciuperger, şef-adjunct la Poliţia Marghita, procuroarea Marinela Ciuperger a închis dosarul cu o simplă amendă, ascunzând detaliul că preotul era în perioada de încercare, după ce fusese condamnat pentru că a lovit o fată cu maşina şi a fugit de la locul faptei!

O viaţă nouă

Prezentată de BIHOREANUL, povestea sugarilor de 10 luni bătuţi şi abandonaţi de propriii părinţi a convins familia unui orădean să-i adopte cu orice preţ.

Snopiţi cu pumnii în cap, cu trei şi respectiv patru coaste rupte, iar apoi părăsiţi în Spitalul Municipal, unde au fost îngrijiţi aproape o lună, micuţii Silvia şi Marco vor fi înfiaţi de un orădean şi de soţia sa, chiar dacă aceştia au deja trei fete.

Şoferie fără "gălăgie"

Prefectura face schimbări în derularea examenului practic pentru obţinerea permisului auto.

Pentru ca absolvenţii să nu mai aştepte în ninsoare, ploaie sau arşiţă la Sala Sporturilor, traseul va începe dintr-o parcare acoperită de la marginea oraşului, iar pentru prevenirea suspiciunilor de "trânteală" candidaţii picaţi primesc o listă cu greşelile făcute.

Bolo Demolatorul

V-aţi făcut poză cu casa? Numeroase imobile din străzile Avram Iancu şi Sucevei ar putea dispărea.

În cadrul propunerilor privind viitorul Plan Urbanistic General, municipalitatea orădeană ia în calcul varianta demolării unui rând de case de pe cele două artere, pentru a fluidiza circulaţia în zona centrală a oraşului.

Oradea viitorului

Municipalitatea orădeană ţinteşte, pentru 2014-2020, investiţii de 130 milioane euro.

Primăria vrea să facă din bani europeni un pasaj subteran sub Centrul Civic, un drum nou peste câmp, care să lege comunele Sântandrei şi Borş printr-un pod nou peste Criş, dar şi să transforme CET-ul II în parc industrial.

ORADEA NOASTRĂ
Plăteşti cât arunci!

O nouă reformă se pregăteşte în sistemul de salubritate publică din Oradea. Experimental, Primăria vrea să taxeze orădenii după cantitatea de deşeuri pe care aceştia le produc şi nu „pauşal", cu tarif fix pe persoană, cum se întâmplă în prezent.

În teorie, măsura ar trebui să ducă la creşterea cantităţilor de deşeuri reciclabile strânse de orădeni, căci toată lumea va fi interesată să arunce cât mai puţin în recipientele destinate fracţiei umede, tocmai pentru a plăti mai puţin. În fapt, programul pilot ar putea genera certuri între vecini, care îşi vor putea pasa de la unul la altul gunoaiele...

TIME OUT
Primăvară japoneză

Muzica e universală. Asta încearcă să arate, încă o dată, Filarmonica din Oradea, gazda Festivalului Primăverii, un eveniment ce aduce în faţa melomanilor solişti tineri şi consacraţi din Japonia.

Ultimul spectacol al festivalului este programat joi şi cuprinde faimosul Concert al lui Robert Schumann pentru pian şi orchestră, precum şi un fragment din Max Bruch, interpretat la vioară de un solist de doar 13 ani.