Jaf ca-n codru

O inspecţie a Regiei Naţionale a Pădurilor dezvăluie că pădurarii din Dobreşti au patronat furtul a 20.000 de metri cubi de lemn, cât ar umple 2.500 de camioane. Controlul pe care afaceristul Alin David, finanţatorul echipei de fotbal a Poliţiei Bihor, a încercat să-l saboteze fiindcă a profitat şi el de pe urma jafului, arată că în timp ce codrii au fost raşi, atât fostul şef liberal al Ocolului Silvic, cât şi pesedistul care vânează funcţia, s-au umplut de vile şi maşini de lux.

"Pelicani" în goană după bani

Şefii spitalelor Pelican şi Judeţean au pornit un război dur pentru banii destinaţi bolnavilor cronici. Managerul Spitalului Pelican, dr. Ovidiu Cacuci, îşi acuză omologul de la Judeţean, pe dr. Gheorghe Carp, că a depus la CAS Bihor declaraţii false pentru a lua toţi banii alocaţi în judeţ programelor naţionale de sănătate pentru diabet, ortopedie şi oncologie.

Bătălia pentru Irak

Criza prelungită de pe piaţa autohtonă a construcţiilor a determinat compania Selina să-şi caute de lucru la 3.000 kilometri distanţă, tocmai în Kurdistan. Firma milionarului orădean Beniamin Rus a început în martie construcţia noului sediu al Ministerului Sănătăţii din capitala Kurdistanului irakian, Erbil, imobil cu 14 etaje în valoare de 13 milioane de dolari.

Miss Amnezie

Avocata Daniela Rădac e acuzată că a încasat onorariul pentru un proces de care apoi a... uitat. Marinela Sabău i-a dat avocatei 1.500 de euro ca s-o reprezinte la partajul şi evacuarea fostului soţ din locuinţă, iar după o lună, când a atenţionat-o că a uitat să înregistreze cele două procese, Rădac a scos-o din birou, refuzând să-i returneze banii.

Dacă-i musai, cu plăcere!

Cum a fost recuperată o treime din paguba provocată statului de reţeaua furnizorilor de facturi false. Prinşi că şi-au dedus fraudulos taxe şi impozite de 12 milioane de euro, patronii evazionişti s-au trezit cu dosare penale şi bunurile sechestrate, iar acum se grăbesc să-şi plătească datoriile şi să scape în acest fel de pata din cazier.  

ORADEA NOASTRĂ:
Gunoiul la control! 17 asociaţii de proprietari au de-acum gunoaiele monitorizate

Una din cele mai mari provocări ale românilor de azi, colectarea selectivă a deşeurilor, se dovedeşte un hop greu de trecut pentru orădeni. Prea puţini din locuitorii oraşului respectă regulile de colectare separată a deşeurilor menajere de cele ce pot fi reciclate şi, de multe ori, efortul lor de a arunca gunoaiele în containerele specifice e zădărnicit de vecinii neatenţi ori nepăsători.

Pentru a afla care sunt exact problemele colectării selective şi ce e de făcut ca oraşul să depună mai puţine deşeuri la groapa de gunoi, Primăria, împreună cu operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, şi cu firma care administrează halda, Eco Bihor, au demarat un program de monitorizare a 17 asociaţii de proprietari din Oradea, la finalul căruia cei mai conştiincioşi cetăţeni vor fi premiaţi.

"Palatul" filmelor

Orădenii au din nou de unde alege dacă vor să vadă cele mai noi producţii hollywoodiene ori europene. După trei luni de lucrări de modernizare şi retehnologizare, la Lotus Center a fost inaugurat noul Cinema Palace, cu cinci săli echipate cu proiectoare de ultimă generaţie şi cu fotolii confortabile aduse tocmai din Franţa.

Stradivarius la Oradea

Pe 16 mai, melomanii vor avea o întâlnire de gală cu muzica clasică şi cu unul dintre cei mai de seamă mesageri ai săi. Tânărul violonist Alexandru Tomescu vine la Oradea în cadrul celui de-al şaselea turneu naţional Stradivarius, pentru a concerta într-un spaţiu deosebit, Basilica Romano-Catolică din curtea Palatului Baroc.
Cel mai cunoscut violonist român al momentului va interpreta Integrala Sonatelor şi Partitelor lui Johann Sebastian Bach la o vioară Stradivarius din 1702, Elder-Voicu, într-un spectacol de lumini ce se anunţă cu adevărat de zile mari.