Altul la rând!

Şeful Serviciului Arme şi Explozivi din Poliţia Bihor, comisarul şef Gheorghe Sava, este acuzat de abuz de procurorii DNA Oradea, care i-au interzis să părăsească localitatea. Ancheta arată că Sava ar fi fost prins la braconaj pe un fond de vânătoare între Cluj şi Bihor şi, ca să scape, a abuzat de funcţie, confiscând el arma paznicului de vânătoare, pe care mai apoi l-a dat pe mâna colegilor săi din Poliţie.

Complici la tortură

Dovezi zdrobitoare că şefii DGASPC au acoperit bătăile şi violul din Centrul de plasament. Documentele care îi incriminează pe directorii Călin Puia şi Szarka Arpad, dar şi pe şefa de serviciu Mirela Abrudan, relevă fapte atât de grave încât preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, a mobilizat Comisia de Disciplină pentru a-i mazili.

Pământuri mişcătoare!

Vestea că din ianuarie 2014 cetăţenii străini vor putea cumpăra terenuri agricole în România a dublat într-un singur an preţul la hectar. În vreme ce specialiştii în agricultură se aşteaptă ca pământurile să fie preluate de occidentali, fermierii locali spun că aceştia au încercat deja să facă agricultură în Bihor şi... au falimentat.

Record magic

Un tânăr din Oradea este deţinătorul recordului mondial la tăiatul cărţilor de joc cu o singură mână. Béres Balázs a făcut 2.985 de tăieturi de cărţi cu o mână într-o oră, iar acum este pe cale să primească şi al doilea titlu de recordmen, pentru cel mai rapid tăietor de cărţi.

Descentralizare sau baronizare?

După 23 de ani de promisiuni, o parte din atribuţiile ministerelor sunt predate autorităţilor locale. Guvernul cedează sănătatea, agricultura, mediul, turismul, cultura şi parţial învăţământul preuniversitar, astfel că administraţiile locale, mai apropiate de cetăţeni şi mai uşor de tras la răspundere, le vor putea gestiona mai eficient.

Profa 3 în 1

Directoarea Şcolii Nicolae Popoviciu din Beiuş mai are încă alte două joburi paralele. Directoare şi profesoară la şcoala gimnazială, Adina Cioloş mai predă engleză, în timpul programului de lucru, la o grădiniţă şi la Şcoala Postliceală privată Henri Coandă, pe care neoficial o şi conduce.

Buluc la shopping

O zi de miliarde! Asta înseamnă, în Statele Unite, Black Friday, ziua ce deschide sezonul cumpărăturilor de Crăciun prin reduceri substanţiale de preţuri. În vinerea de după Ziua Recunoştinţei, americanii stau cu orele la coadă, cheltuie miliarde de dolari şi, uneori, se iau chiar la bătaie pentru produsele "vânate". Dacă din 2010 fenomenul a fost împrumutat şi în România de magazinele online şi de marile lanţuri de electrocasnice, sezonul acesta mai toţi retailerii îşi ademenesc clienţii cu promoţii, inclusiv în Oradea.