Oradea pe invers

Medicii orădeni înregistrează tot mai mulţi bolnavi de HIV-SIDA, pe măsură ce creşte şi numărul homosexualilor.

BIHOREANUL a descoperit că în Oradea funcţionează mai multe cluburi de gay, unde, departe de ochii curioşilor, clienţii se întrec în concursuri de Miss şi încing petreceri private prin care unii dintre ei transmit, cu inconştienţă, boala partenerilor de ocazie.

Lovitura de graţie

Ameninţată cu o amendă de 33,4 milioane euro, cea mai mare din istoria oraşului, Electrocentrale Oradea îşi vede falimentul cu ochii.

În vreme ce ministrul Mediului, Attila Korodi, a anunţat că societatea de termoficare ar fi fost lovită anul trecut cu o amendă cât bugetul pe un an fiindcă şi-a înregistrat cu întârziere certificatele verzi, primarul Ilie Bolojan susţine că, deşi CET-ul e în culpă, sancţiunea încă nu a fost aplicată.

Bişniţarii cu facturi

Ex-soţia directorului adjunct al Finanţelor Publice Bihor, Ioan Bercea, arestată la domiciliu.

Judecată deja pentru complicitate la înşelăciuni, Zorica Selegean este acuzată că, împreună cu alţi doi patroni de firme, a emis facturi fictive pentru ca un constructor să fenteze Fiscul cu peste 3 milioane de lei.

Arma bugetară

PNL-istul Cornel Popa, UDMR-istul Alexandru Kiss şi PSD-istul Ioan Mang târguiesc banii publici şi-i împart după cum îşi fac şi desfac, între ei, prieteniile.

"Săriţi" încă din 2008 de la împărţirea fondurilor pe care Consiliul Judeţean îi primeşte de la bugetul de stat, edilii PDL ar putea profita de cearta celor trei şefi de partide care conduc Bihorul pentru a căpăta şi ei o parte din bani, în premieră în ultimii 6 ani.

Poliţia Loială

În numai trei ani, Poliţia Locală a devenit braţul armat al primarului Ilie Bolojan pentru pedepsirea celor cu care intră în conflict.

Poliţia Locală răspunde comenzilor, amendând cu orice preţ deţinătorii panourilor de publicitate care au făcut gură cu Primăria, însoţind pe teren firma Romprest pentru a "sensibiliza" orădenii să încheie contracte de deratizare şi atacând orice alte teme trasate de primar.

Internate pensionate

Gazdă tradiţională, de câteva decenii, pentru elevii de la ţară, internatul Colegiului Naţional Emanuil Gojdu riscă să se desfiinţeze din lipsă de chiriaşi.

Pentru că îi obligă la o viaţă în comun şi la un program strict, elevii bihoreni preferă să facă naveta decât să devină "interni", dovadă fiind faptul că din cele 10 internate şcolare din Oradea, doar cel al Liceului Aurel Lazăr este ocupat în întregime.

Comori în cutii

În lipsa unui sediu propriu pentru Muzeul Ţării Crişurilor, un adevărat tezaur de obiecte din metal preţios şi lucrări de artă stă ascuns de ochii publicului.

Al cincilea ca mărime din ţară, patrimoniul muzeului orădean cuprinde peste 400.000 de exponate împărţite de secţiile de artă, istorie, etnografie şi ştiinţe naturale.

TIME OUT

Întrecerea viteziştilor

Pregătiţi motoarele! Filiala judeţeană a Automobil Clubului Român organizează, pe 5 aprilie, prima etapă a unui campionat orădean de Rally Sprint.

Întrecerea, în care şoferii îmbină viteza cu îndemânarea de a parcurge un circuit presărat cu obstacole şi viraje strâmte, e deschisă oricărui pasionat care are încredere în maşina şi mai ales în măiestria sa...