Drum bun, pentru Udrea!

Investiţiile în infrastructură se fac la cheremul şi după interesele decidenţilor politici.

În vreme ce DN 76 Oradea-Deva, o şosea cu trafic intens, ce străbate şi staţiunea de interes naţional Băile Felix, este reabilitat încet şi prost, scoţând din minţi şoferii, un drum secundar, DN 1 H Zalău-Aleşd, care duce însă spre staţiunea Boghiş, având-o ca patroană pe celebra Elena Udrea, a fost proiectat şi este executat la nivel european.

"Se rezolvă, pac, pac, pac!"

Prins că rezolva pe bani note şi examene, PSD-istul Răzvan Vonea se vedea şef de Inspectorat.

Ajunse în posesia BIHOREANULUI, stenogramele discuţiilor telefonice purtate de fostul director al Colegiului Şaguna dezvăluie cum acesta a absolvit un curs fără să-l fi frecventat şi cum încerca să promoveze propriile examene pe bază de pile.

Adopţie pe moarte

Prefectura, Muzeul Ţării Crişurilor şi Universitatea din Oradea negociază la Ministerul Mediului transferul custodiei asupra rezervaţiei cu nuferi din Băile 1 Mai.

Alarmate de secarea lacului Ochiul Mare, autorităţile intenţionează ca după sezonul estival să reducă la jumătate furnizarea de apă termală către unităţile turistice şi să facă un studiu riguros care să indice exact, în premieră după anii ‘70, starea zăcământului din zonă.

Oradea, bijuteria uitată

Cum se vede Oradea prin ochii unor străini? BIHOREANUL reproduce un articol din presa austriacă.

Într-un articol intitulat "Preţioasă, dar aproape uitată: Oradea - un nou început", publicat în suplimentul de turism al celui mai mare cotidian vienez, Kurier, jurnalistul Claudius Rajchl îşi arată uimirea cu privire la frumuseţea "austriacă" a Oradiei şi îşi invită conaţionalii să se convingă singuri, fiindcă merită.

ORADEA NOASTRĂ:
Păsări industriale

Orădenii s-au obişnuit deja să vadă, de-a lungul Crişului Repede, cupluri de lebede ori de raţe sălbatice acomodate cu agitaţia oraşului, ba chiar dând impresia că le place. Ce nu ştiu locuitorii oraşului este că, dacă merg spre graniţa cu Ungaria şi au răbdare să zăbovească pe malurile lacurilor artificiale formate în zonă, vor da de o adevărată expoziţie de păsări!

Şeful DMPFI din cadrul Primăriei Oradea, Marius Moş: "Tolba de nevoi este mare"

Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională este fără doar şi poate cea mai importantă structură a Primăriei Oradea, având pe mână, în acest an, 84% din bugetul de investiţii al oraşului. În spatele acestor proiecte stau 15 funcţionari care, spune şeful Direcţiei, Marius Moş, se străduiesc să găsească soluţii pentru toate problemele. Aşa ajung, pe rând şi de nevoie, să fie pricepuţi în inginerie, medicină, infrastructură rutieră...

Şeful DMPFI admite că proiectele au şi scăpări, dar garantează că fiecare funcţionar îşi dă silinţa ca investiţiile să iasă bine. Că doar şi ei sunt cetăţeni şi îşi doresc un oraş frumos şi funcţional.

Oradea haute-couture

Tot mai mulţi designeri locali îşi găsesc cliente în rândul orădencelor, pe care le ademenesc cu ţinute unicat, realizate din materiale extravagante.

Pe lângă succesul obţinut în plan local, creatoarele de modă din Oradea încearcă să-şi facă un renume şi pe piaţa naţională, prezentându-şi colecţiile la Bucharest Fashion Week şi îmbrăcând vedete ori critici de specialitate.

TIME OUT
Vara la teatru

În zile toride, Teatrul Regina Maria propune un refugiu cultural. Cu puţine săptămâni înainte de începerea unei noi ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru, orădenii pot să revadă câteva dintre spectacolele-reper ale stagiunilor precedente.

În premieră, instituţia organizează o microstagiune estivală ce cuprinde opt spectacole, de la comedii şi musicaluri până la piese pentru copii.