Sfinxul se întoarce!

După un lung exil în Germania, legendarul muzician rock Dan Andrei Aldea, fostul lider al trupei Sfinx, se întoarce în România pentru a se stabili la Oradea. Convins de soţia sa, o pictoriţă orădeancă, şi vrăjit de frumuseţea oraşului, autorul celebrului cântec "Om bun" îşi va muta la Oradea inclusiv studioul de înregistrări de la Munchen, oferind orădenilor, în avanpremieră, un concert special de sărbători.

Verdict fără judecată

Trei judecători de la Curtea de Apel Oradea sunt cercetaţi de Consiliul Superior al Magistraturii după ce au schimbat "din condei" o sentinţă definitivă. La o zi după ce l-au condamnat cu suspendare pe furnizorul "etnobotaniştilor" Ciprian şi Ovidiu Iova, judecătorii Gabriela Ţarcă, Adela Irina Condrovici şi Antik Levente Farkas au schimbat verdictul, trimiţându-l la închisoare.

ANI-hilarea!

Trei dintre colaboratorii primarului Bolojan, în colimatorul Agenţiei Naţionale de Integritate. City-managerul Eduard Florea, directorul economic Nadia Haş şi consilierul Annamaria Sava sunt cercetaţi de ANI pentru incompatibilităţi sancţionate cu amenzi sau chiar cu interdicţia de a mai ocupa funcţii de conducere timp de trei ani.

Turism la nimereală

Lipsa indicatoarelor multilingve îi încurcă pe străinii care vin să viziteze Bihorul. Invocând legi pe care le-ar putea schimba, autorităţile refuză sau pur şi simplu nu se gândesc la amplasarea unor panouri de informare şi orientare inscripţionate în limbi de circulaţie internaţională, care să ghideze străinii spre obiectivele turistice.

Iarnă în Bihor

Chiar dacă vremea destul de caldă pentru luna decembrie nu prevesteşte tradiţionalele vacanţe la munte, proprietarii pensiunilor şi hotelurilor din Apuseni s-au pregătit cu oferte speciale. În funcţie de adâncimea buzunarului, acestea pot merge până la sejururi cu mese incluse, acces la piscină şi plimbări cu trăsura. Pentru pasionaţii de schi, administratorii pârtiilor se anunţă pregătiţi să le deschidă imediat ce stratul de zăpadă o va permite...

ORADEA NOASTRĂ

Poftiţi pe la noi!

Oradea, destinaţia perfectă pentru un city-break vindecător! Acesta este mesajul pe care îl vor auzi zeci de mii de oameni, luna viitoare, la târgul vienez Ferien Messe, unul dintre cele mai mari evenimente de turism din Europa. Urbea de pe Crişul Repede va fi prezentă în premieră la un astfel de eveniment, ba chiar va fi actorul principal de la standul României. Ca să convingă turiştii să vină să o viziteze, Oradea va miza pe centrul istoric, pe evenimentele sale, dar şi pe miraculoasa apă geotermală.

Interviu
Politologul Adrian Simon: "Fără simţ civic, însăşi calitatea vieţii are de suferit"

În urmă cu patru ani, Adrian Simon, preşedintele filialei locale a asociaţiei Pro Democraţia, şi-a dat seama că orădenii de rând n-au nicio formă organizată de comunicare cu cei pe care îi aleg să-i conducă în plan local. Aşa a înfiinţat grupul Coaliţia Rogerius, menit să-i "audieze" pe reprezentanţii administraţiei publice în probleme ale oraşului. Întâlnirile cetăţeneşti au arătat că orădenii au o părere doar când sunt deranjaţi de ceva, iar în rest au tendinţa să nu se implice. Politologul vrea, însă, să-i convingă să fie mai activi şi să le ceară constant socoteală politicienilor pe care îi aleg.