Nea Gigi căpuşa

Dumitru Voloşeniuc şi-a întreţinut clubul de fotbal Sporting Lugaş din banii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, unde a fost director. În cei doi ani cât a condus administraţia, angajaţii clubului patronat de politicianul liberal şi-au făcut deplasările cu microbuzele instituţiei, şi-au alimentat maşinile cu motorina destinată lucrărilor hidrotehnice şi au fost cazaţi în unităţile de cazare ale ABA Crişuri, de care contribuabilii habar nu au că există!

Spital toxic

Spitalul Judeţean funcţionează nelegal după ce a rămas fără autorizaţie de mediu. După ce inspectorii de mediu au depistat, la sesizările insistente ale unui orădean, că spitalul deversa ilegal apele de canalizare în pârâul Paris, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor i-a ridicat autorizaţia de mediu.

Vânători vânaţi

Paznicii pădurilor din apropierea Oradiei "vânează" de aproape trei ani un grup de braconieri suspectat că ar fi protejat şi alcătuit inclusiv din oameni ai legii. O acţiune de pândă nocturnă s-a desfăşurat ca-n filme, cu urmărirea braconierilor, răsturnarea unei maşini, fuga făptaşilor care şi-au abandonat actele şi sculele, şi cercetarea unor membri ai grupului din care ar face parte oameni de afaceri şi poliţişti de la Crimă Organizată şi Protecţie Internă.

Prostia se plăteşte!

În goana după fonduri europene, municipalitatea orădeană a reuşit să omită din proiecte lucrări de milioane de euro, pe care le-a dat la completat pe banii orădenilor. A fost nevoie să treacă un an de la începerea lucrărilor pentru ca Primăria să realizeze că Piaţa Rogerius are nevoie şi de o parcare subterană, să refuze recepţia mozaicului din Pasajul Vulturul Negru ca să îşi dea seama că lucrarea trebuia începută de la cupolă şi să fie gata proiectul viitorului drum rapid ca să descopere că orădenii care coboară de pe deal pot merge doar spre... Episcopia.

Minciună cu premeditare

Promisiunea şefilor PSD de construire a unei săli de sport la Oradea, o abureală electorală. După neincluderea Oradiei pe lista oraşelor unde se fac polivalente, liderul PSD Bihor, Ioan Mang, dă vina pe primarul Ilie Bolojan, fiindcă n-a trimis Guvernului actele cerute, deşi viceprimarul Ovidiu Mureşan recunoaşte că pretenţiile erau excesive, iar pe unele municipalitatea le putea obţine doar după aprobarea investiţiei.

Strategie copy-paste

Elaborată de Zona Metropolitană Oradea, strategia de dezvoltare a municipiului pentru perioada 2014-2020 este o copie nereuşită a documentului din 2009. Încropit pe date statistice depăşite, planul de dezvoltare a Oradiei a fost trecut pe hârtie doar pentru a justifica obiectivele de infrastructură ţintite de primarul Ilie Bolojan, ignorând însă complet domenii precum învăţământul superior, cultura şi sportul.

INTERVIUL BIHOREANULUI
chestorul Liviu Popa, şeful IPJ Bihor: "E important să nu faci compromisuri care te compromit"

Cu un deceniu în urmă, Liviu Popa devenea cel mai tânăr şef din istoria Poliţiei bihorene. Până atunci fusese, o perioadă, ofiţer delegat la DNA Oradea. Din 2009 a condus Direcţia Generală Anticorupţie, într-o perioadă când instituţia dădea iama printre şpăgarii din vămi, iar între 2010-2012 a fost chiar la cârma Poliţiei Române. Acum, în perioada bilanţurilor, încă tânărul ofiţer admite că s-ar întoarce la Bucureşti, dar "cu condiţii", şi recunoaşte că, în ciuda scandalurilor de corupţie care au clătinat Poliţia Bihor, până şi adjunctul său ajungând în arest, încă mai are subalterni cu serioase probleme de integritate.

Click pe Fisc

ANAF a pus la dispoziţia contribuabililor o aplicaţie online prin care pot afla ce datorii au către stat. Spaţiul Virtual Privat permite persoanelor fizice să verifice chiar şi de pe un smartphone dacă au impozite de plătit, dacă patronii le-au achitat contribuţiile sociale, dar şi Fiscului să le "înmâneze" deciziile de impunere, notificările şi somaţiile

Vârful lui Felix

Bolnav incurabil, un orădean a emoţionat mii de oameni: înainte să moară a vrut să escaladeze stânca ce-l determinase să devină căţărător. Prin gestul său, Felix Slamovics a reuşit să strângă sute de mii de dolari pentru cercetarea sclerozei amiotrofice, devenind subiectul unui film documentar proiectat săptămâna trecută la Oradea.

TIME OUT
Camera misterelor

Uşa s-a trântit, iar cheia a fost răsucită! Vechea frizerie bântuită de bărbierul J ascunde multe secrete. Dar pe cât e de misterioasă, pe tot atât este de înfricoşătoare. Doi tineri au deschis în Oradea un joc de tip "room escape", adică o încăpere închisă din care concurenţii trebuie să iasă folosindu-şi atenţia la detalii, agerimea şi isteţimea. Tu ai scăpa?